Film: Ognjeni obroč: Vstaja

Film: Ognjeni obroč: Vstaja Carantanija Cinemas

Na velika platna se namreč vrača znanstvenofantastična akcija OGNJENI OBROČ (Pacific Rim). Prvi del o spopadu ogromnih pošasti in robotov je pred petimi leti zasnoval in režiral mehiški režiser Guillermo del Toro, sedaj pa se v drugem delu z naslovom OGNJENI OBROČ: VSTAJA (Pacific Rim Uprising) vrača kot producent.

Epsko avanturo tokrat režira Steven S. DeKnight (Daredevil, Spartak: Kri in pesek), v glavnih vlogah pa sta nastopila John Boyega (Vojna zvezd: poslednji jedi in Vojna zvezd: Sila se prebuja), ki je pri filmu sodeloval tudi kot producent ter Scott Eastwood (Hitri in drzni 8 in Odred odpisanih).Vojna med nezemeljskimi pošastmi za množično uničenje in super roboti, ki so jih ustvarili za uničenje pošasti, upravljajo pa jih piloti, je bil le uvod v vseobsegajoč napad na človeštvo v drugem delu epske avanture. Drugi del epske avanture, ki dokazuje, da se vojna, za katero so mislili, da je končana, šele začenja, si premierno lahko ogledate v sredo, 21. marca ob 19. uri, v KINU BEŽIGRAD. Na rednem sporedu v kinih je znanstvenofantastična poslastica od 22. MARCA dalje.

Vsebina filma

Kar se je zgodilo v prvem delu fantazijske pripovedi OGNJENI OBROČ (Pacific Rim) iz leta 2013, je bil le uvod v brezkompromisni napad na človeštvo, ki mu bomo priča v nadaljevanju domišljijskega spektakla OGNJENI OBROČ: VSTAJA.

V prvem delu so Zemljo napadle velikanske pošasti, ki bi lahko uničile človeštvo. Da bi se rešili, so ljudje ustvarili robote, ki so jih upravljali za to posebej izurjeni piloti. Ti so se s pomočjo misli povezali med seboj, vendar so morali ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ni zvabila uničujočih spominov. Ko so se pošasti pripravljale na poslednji spopad, so morali tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.

Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta (John Boyega), ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljanje za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja. Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori (Rinko Kikuchi) boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče.

Zanimivosti:

Režiser prvega dela Guillermo del Toro je že pred predvajanjem prvega dela napovedoval nadaljevanje, vendar pri drugem delu spektakla ni sedel na režiserski stolček, temveč sodeloval kot producent in pisec zgodbe.
Večino filma so posneli v studiu Fox Studios v Avstraliji, zunanje prizore pa po več lokacijah okoli Sydneyja in Brisbana, ter nekaj prizorov na Kitajskem in Japonskem, v Južni Koreji in na Islandiji. Tudi filmska ekipa je bila precej velika, je razkril producent Cale Boyter, saj je bilo članov ekipe prek 500. »Še nikoli nisem videl toliko ljudi, imeli smo ogromno nadarjenih ustvarjalcev s Kitajske, iz Londona, Amerike in Avstralije. Bil je pravi izziv,« je še povedal.
Kljub pričakovanjem, da se bo v drugem delu vrnil glavni igralec Charlie Hunnam kot Raleigh Becket, je vlogo igralec zavrnil zaradi snemanja drugih projektov.

IGRAJO: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria
Arjona in Charlie Day
REŽIJA: Steven S. DeKnight
SCENARIJ: Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight in T.S. Nowlin
ZGODBA: Steven S. DeKnight in T.S. Nowlin
PRODUCENTI: Guillermo del Toro, Thomas Tull, Mary Parent, Jon Jashni, Cale Boyter, John Boyega, Femi Oguns

nazaj na vrh