Facebook skupina v podporo Ivanu Galetu postaja poligon nevarnih skrajnežev: Vse več pozivov k umoru predsednika vlade Janše!

  • Napisal  Žan Novak/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ivan Gale Ivan Gale

“Poglejga idjota!! Z takim veseljem ga bi poču z lopato po tistem pokvarjenem frisu!! Prekleta svinja pokvarjena gnoj!!!!!!!!!!!!!” lahko beremo grožnje, med drugim tudi v skupini za podporo “žvižgaču” Ivanu Galetu, ki nikakor ne služi svojemu namenu. Ne gre torej za nikakršno podporo Galetu, marveč za obračunavanja z Janezom Janšo in SDS-om. Skupina tudi vabi na proteste. V opisu pravil komentiranja na strani lahko najdemo že utečeno politično floskulo, da ne podpirajo nobene politične opcije, in da ne bodo tolerirali sovražnih komentarjev. Grožnje celo omenjajo državljansko vojno in dišijo po revoluciji, ob čemer so člani prepričani, da podporniki Janše predstavljajo zgolj 20 odstotkov prebivalcev Slovenije, 80 odstotkov njihovi somišljeniki. Vse več je indicov, da ima skupina podporo v nacionalni televiziji RTV.

V nekaterih škandaloznih komentarjih lahko preberemo denimo tole: “Draga naša vlada, narod je začel delati za VAS!”, na priloženi sliki v ozadju pa lahko vidimo, kako dva človeka postavljata vislice. Nek drug  komentator pa pravi: “Pospravimo tega plešastega psihiča, da bo že enkrat mir!”. Spet nekdo drug pa je zapisal: “Atentat je mila kazen.” V nekaterih drugih komentarjih lahko beremo, da “so enkrat že bili tepeni in ponižani, in da če ni bla ena šola dovolj, bo pa treba še enkrat praktično pokazati”, in da izdajalci še nikjer in nikoli niso zmagali ter “Smrt Janšizmu, svoboda narodu!”. Nekateri komentatorji pa so tako podli, da v miru ne pustijo počivati niti pokojnega Ivana Krambergerja in ga med drugim imenujejo za navadnega uboščka z opico na rami.

Spet drugi bi se nad Janšo spravili kar z lopato. Eden izmed komentatorjev je zapisal: “Poglejga idjota!! Z takim veseljem ga bi poču z lopato po tistem pokvarjenem frisu!! Prekleta svinja pokvarjena gnoj!!!!!!!!!!!!!”. Nekdo drug pa je primerjal s koloradskim hroščem, ki ga ne bi bilo škoda “popeštati”. Spet nekdo drug pa je prepričan, da bi zmanjkalo municije. “Za tega smrdljivca je škoda metka, tak da bi bil bolj priročen mal večji nož,” pa pravi še nekdo drug ter dodaja, da bi moral Janša slovenskim državljanom vrniti vse milijone, ki jih je pokradel, odkar je na oblasti. Komentator je prepričan tudi, da bi morali z Janšo narediti enako kot so naredili Romuni z nekdanjim diktatorjem Ceaușescujem.

So tudi takšni, ki Janšo razglašajo za gnilobo, zaradi katere se “ziher nebi nihče sekiral in bi bil državni praznik”. Spet nekdo drug je Janšo znova primerjal s Krambergerjem. Našel se je celo takšen, ki sicer pravi, da je atentat in umor eno in isto, za Janšo pa pravi, da je bananin olupek, ki ga je po nesreči nabodel ene petkrat ali šestkrat in to tako mimogrede, ko je lupil jabolko. Škandalozno pa je tudi to, da številni uporabniki družbenih omrežij takšne komentarje podpirajo z všečki.

Spomnimo, številni so prepričani, da skupino tako ali drugače podpira tudi RTV in njen generalni direktor Igor Kadunc. Ravno v Tarči so v javnost lansirali Ivana Galeta, ki je bil povod za začetek obračunavanja s to vlado in njenim predsednikom. Izoblikovalo se je več Facebook skupin, ki predstavljajo protiutež uporabnikom, zbranim v Galetovi skupini. Ena izmed njih tudi zahteva ukinitev RTV prispevka.  “Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana,” sporočajo avtorji peticije. Peticijo lahko podpišete TUKAJ.

Žan Novak/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.