Bernard Brščič o generaciji Z: Generacija Z pomeni konservativni obrat tako v političnem kot socialnem smislu

  • Napisal  J.B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slika. Demokracija) (Slika. Demokracija)

Je konservativna, zavrača krivdo svojih prednikov, je bolj razgledana od prejšnje, sama išče odgovore in svojo identiteto, ne mara Antife, želi močnega voditelja. To je generacija Z, imenovana tudi generacija identitete, prihajajoča generacija, ki se je levičarji bojijo kot hudič križa.

Publicist in analitik Bernard Brščič o generaciji Z pravi:

»Ko govorimo o generaciji Z, je treba izpostaviti, da gre za sociološki koncept, ki opisuje značilnosti postmilenijske generacije v ZDA, rojene po letu 2000. Menim, da je pri prenosu tega koncepta v Evropo treba biti zelo previden. Tisto, kar se mi pri generaciji Z zdi fascinantno, je njen konservativni obrat tako v političnem kot socialnem smislu. Večdesetletni multikulti in indoktrinacija LGBT, ki jo izvajajo globalistične elite z voljnim sodelovanjem mainstream medijev, je imela ravno pri generaciji Z najmanjši oziroma celo nasproten učinek. Generacija Z ne verjame več v zgodbe o spolu in rasi kot socialnih konstruktih, ampak jih realno vrednoti kot to, kar so, biološka dejstva. Zelo je dojemljiva za pripoved, ki jo v zadnjih desetih letih vzpostavlja t. i. alt-right oziroma alternativna desnica. Generacija Z je tudi sita politične korektnosti. Želi, da so stvari poimenovane take, kot so. Upoštevaje povedano ne preseneča, da je generacija Z dojemljiva za Trumpovo etnocentrično in populistično politiko. Sam bi si želel, da bi ameriški pojav konservativizma generacije Z opazil tudi pri nas. Žal pri nas ta generacija še vedno razsaja z marxi, cheji guevarami in titi na prsih.«

Vse kar ste želeli vedeti, pa si niste upali vprašati o generaciji Z, si lahko preberete v novi, tiskani izdaji revije Demokracija.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.