fbpx

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV! Z Igorjem Omerzo o "pravem obrazu" Janeza Stanovnika

Voditelj oddaje Beremo Metod Berlec in raziskovalec udbovskih arhivov mag. Igor Omerza Foto: Nova24TV Voditelj oddaje Beremo Metod Berlec in raziskovalec udbovskih arhivov mag. Igor Omerza Foto: Nova24TV

Danes, v soboto, ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo z raziskovalcem udbovskih arhivov, publicistom mag. Igorjem Omerzo spregovoril o njegovi novi knjigi, ki nosi naslov Pravi obraz Janeza Stanovnika. O tem, da si Stanovnik niti približno ne zasluži naziva "oče naroda".

Publicist Igor Omerza se je rodil leta 1950 v Ljubljani. Diplomiral in magistriral je na Ekonomski fakulteti  Univerze v Ljubljani.

V drugi polovici 80. let prejšnjega stoletja je sodeloval v procesih demokratizacije in nato osamosvajanja Slovenije.

Deloval je kot član vodstva Odbora za varstvo človekovih pravic, nato v stranki Slovenska demokratična zveza, ki je bila ustanovljena v začetku leta 1989.

Po njenem razpadu je deloval v okviru Demokratov Slovenije, stranke, ki se je nato marca 1994 združila z Liberalno demokracijo Slovenije.

Med letoma 1991 in 1992 je opravljal funkcijo direktorja Službe družbenega knjigovodstva, nato pa funkcijo poslanca prvega sklica Državnega zbora Republike Slovenije.

Po zaključku podžupanskega mandata v Ljubljani se je umaknil iz javno-političnega življenja predvsem v publicistično dejavnost.

Na podlagi raziskovanja udbovskih arhivov je izdal številne knjige, ki so večinoma močno odmevale v slovenski javnosti.

Naj jih naštejemo:

  • Leta 2010 knjigo Edvard Kocbek : osebni dosje št. 584,
  • Leta 2011 knjigo Od Belce do Velikovca ali kako sem vzljubil bombo,
  • Leta 2012 knjigo v nemščini Bombenattentate,
  • Leta 2013 knjigo 88 stopnic do pekla / Kako je Zemljaričev Janez ugrabil Bato Todorovića,
  • Prav tako leta 2013 knjigo JBTZ – Čas poprej in dnevi pozneje,
  • Leta 2014 knjigo Kliči U za umor,
  • Aprila 2015 knjigo Veliki in dolgi pohod Nove revije,
  • Avgusta istega leta knjigo Karla - Udba o Dragi,
  • Maja 2016 knjigo 1984 - Orwellovo leto Agopa Stepanjana,
  • Maja 2017 knjigo Boris Pahor - V žrelu Udbe.

Igor Omerza je leta 2018 skupaj z ekonomistom Radom Pezdirjem izdal tudi knjigo Kriminalni temelji Teritorialne obrambe in NLB, s podnaslovom Šokantna razkritja ob 50-letnici Titove TO.

Lani pa je izdal knjigo Temna stran Dela – Osupljiva anatomija režimsko-udbovskih labirintov. No, spomladi letos pa knjigo Udba in Akcija Sever

Vabljeni k ogledu oddaje in vabljeni na spletno stran www.vseknjige.si 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.