Dr. Andreja Eržen Firšt, vodja romarskega urada na Brezjah, o bizarnih potrošniških navadah, ki so se naselile tudi med katoličani

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije
Dr. Andreja Eržen Firšt, zgodovinarka, vodja romarskega urada na Brezjah:

"'Gospa, zakaj pa v vaši trgovini še nimate jaslic? Mi bi pa imeli novo kamelo, pa pastirčka so otroci razbili, pa ogenjček ne gori več' nas že od sredine septembra v naši trgovini na Brezjah sprašujejo stranke. Ko ponudimo odgovor, da je za kamelo v jaslice prezgodaj, saj ta pride s tremi kralji, smo čudni. Seveda, poglejte si, številne trgovine so že tedne polne novoletnih okraskov in božičkovih kap. A kje je tu vsebina? Kje je tu veselje v pripravi naših domov in naših src za rojstvo Odrešenika. Jaslice naj bi ostale v naših domovih še vse do svečnice, a januarja to ni več moderno, takrat bomo hoteli kupovati barvo za pirhe."

Vir: Radio Ognjišče

 

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.