Obalno cesto med Izolo in Koprom tudi uradno zaprli za promet

  • Napisal  STA, G. B.
Čez predor Markovec odslej ne bo več obvezna vožnja z vinjeto. Čez predor Markovec odslej ne bo več obvezna vožnja z vinjeto. Foto: Matic Štojs

Po večletnih prizadevanjih obalnih občin so danes za promet zaprli obalno cesto med Izolo in Koprom. Ob tej priložnosti, ki odpira nove možnosti razvoja tega dela slovenske obale, bodo popoldne na priključku Ruda na izolski strani pripravili slovesnost.

Avtomobilski in avtobusni promet je po novem preusmerjen na hitro cesto skozi predor Markovec. Za vožnjo skozi predor vinjeta ne bo več potrebna.

Sedanji pas neposredno ob morju, t.i. Parenzana, je odslej namenjen izključno pešcem, na obalni cesti pa so po zaprtju en vozni pas uredili v kolesarsko stezo, enega pa namenili intervencijski poti.

Z zaprtjem obalne ceste se odpirajo nove možnosti za obalni pas, ki bo po napovedih lokalnih oblasti namenjen predvsem druženju in rekreaciji ter bo predstavljal zeleno oazo med mestoma.

Na popoldanski slovesnosti ob zaprtju, ki je za lokalno skupnost velikega pomena, med drugimi pričakujejo premierja Mira Cerarja in ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča.

nazaj na vrh