WMO svari pred vročinskim valom

  • Napisal

Svetovna meteorološka organizacija (WMO) opozarja na trajajoči vročinski val, ki je zajel večje dele sveta, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vročinski val je junija v Španiji podrl več temperaturnih rekordov. V prestolnici Madrid so izmerili kar 40,1 stopinje Celzija, v mestu Granada pa približno stopinjo več. Iz Pakistana poročajo o temperaturah preko 50 stopinj Celzija.

Preberite več...

Lenovo dostavil največji superračunalnik z Intelovimi procesorji na svetu

  • Napisal

Družba Lenovo je superračunalniškemu centru v Barceloni dostavila največji na Intelovih procesorjih naslednje generacije temelječ superračunalnik na svetu. Izvajal bo različne znanstvene obdelave podatkov za raziskavo človeškega genoma, bioinformatiko in biomehaniko, ukvarjal pa se bo tudi z napovedovanjem vremena in sestavo atmosfere. Lenovo je, kot so v družbi zapisali v sporočilu, novico sporočil na mednarodni konferenci International Supercomputing Conference v Frankfurtu.

Preberite več...

Nemški cariniki zasegli 35 ton kitajskih vrtavk fidget spinner

  • Napisal

Nemški cariniki so na letališču v Frankfurtu nedavno prestregli pošiljko trenutno zelo priljubljene vrtavke fidget spinner. V mesecu maju so tako zasegli 35 ton priljubljenih vrtavk s Kitajske, ki jih sedaj nameravajo uničiti. Pošiljka ni ustrezala zahtevanim standardom proizvoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS