Župan de Blasio: Na Times Squareu ni šlo za terorizem

  • Napisal  Demokracija
Newyorški župan Bill de Blasio Newyorški župan Bill de Blasio Foto: Twitter

Newyorški župan Bill de Blasio je po današnjem incidentu na Times Squareu na Manhattnu, v katerem je avtomobil zapeljal v množico ljudi, zagotovil, da ni šlo za teroristični napad. Povedal je še, da je v nesreči umrla neka ženska, poškodovanih pa je bilo 23 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz policije New Yorka so sporočili, da je incident zagrešil 26-letni Richard Rojas iz Bronxa. doslej so ga že večkrat prijeli, tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zdaj so ga odpeljali na testiranje, ali je bil pod vplivom nedovoljenih substanc tudi tokrat.

De Blasio je povedal tudi, da je bivši pripadnik ameriške mornarice. Čeprav za zdaj menijo, da ni šlo za teroristično dejanje, pa so na območju tudi policijske enote, ki se ukvarjajo z bojem proti terorizmu, je še povedal.

Policija je tudi sicer na območje, ki ga je zaprla, napotila dodatne enote, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Menijo pa, da gre za "osamljen incident".

Po navedbah prič je avtomobil sicer vozil po nasprotnem pasu, nato pa zapeljal na pločnik v več ljudi. Obstal je na stebričkih z desno stranjo v zraku in precej obtolčenim sprednjim delom. Rjava limuzina je nato še zagorela.

Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na Manhattnu, kjer je vseskozi zelo veliko ljudi. Dnevno to območje prečka več kot 300.000 ljudi, navaja dpa.

Evropo je sicer v zadnjih mesecih pretreslo več terorističnih napadov, ko so napadalci z vozili namerno zapeljali v množico in povozili več ljudi. Zadnji tovrstni napad je bil v Londonu sredi marca letos, lani pa sta napada s tovornjakom pretresla tudi Berlin in Nico.

nazaj na vrh