Žrtev požara v londonski stolpnici je že 79

  • Napisal  L. K.
Mrtva stolpnica Grenfell tower Mrtva stolpnica Grenfell tower Foto: Vir: Twitter

Število smrtnih žrtev požara v stanovanjski stolpnici v Londonu se je povečalo na 79, pri čemer pa so v število vključeni tudi pogrešani, ki so verjetno umrli, je danes sporočila londonska policija.

"Bojim se, da je 79 ljudi, za katere verjamemo, da so mrtvi ali pogrešani in domnevno mrtvi," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal načelnik londonske policije Stuart Cundy. Dodal je, da bi se lahko število smrtnih žrtev še povečalo.

Kot je še dejal, so pet pogrešanih ljudi našli živih, navaja dpa.

Zaradi stanja stolpnice bi lahko po njegovih besedah identifikacija žrtev potekala več tednov. "Zame je pomembno, da najdemo odgovore za te družine, ki so bile neposredno prizadete," je poudaril po poročanju britanskega BBC.

Preiskava bo "zelo obsežna", je še dejal Cundy. Vključevala bo namreč gradnjo zgradbe, zadnjo obnovo, vzdrževanje in tudi ukrepe požarne varnosti. "Vsem želim zagotoviti, da bomo preiskali vsa kriminalna dejanja, ki bi jih lahko zakrivili posamezniki ali organizacije," je poudaril. Dodal je, da bo v primeru kaznivih dejanj poskrbel, da bodo krivci odgovarjali.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Vlada je bila ob tem deležna številnih kritik, da ni ustrezno ukrepal

nazaj na vrh