Tudi med zahodnjaki se najdejo taki, ki proslavljajo barbarstvo: švedski novinar ob požaru v notredamski katedrali: “Končno”

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Novinar, ki se je naslajal nad gorečo katedralo... (vir: Twitter) Novinar, ki se je naslajal nad gorečo katedralo... (vir: Twitter)

Ko je teden dni pred veliko nočjo zagorela notredamska katedrala, so bile reakcije različne. Kristjani so dogajanje spremljali v šoku, Francozi so bili zgroženi, spet drugi so se veselili, med njimi so bili tudi nekateri, ki jim je ravno zahodna civilizacija omogočila vse, kar imajo v življenju.

 

Švedski novinar Alex Schulman, ki piše za Expressen, je na svojem Instagramu objavil tako imenovano “zgodbo”, ki izgine v roku enega dneva, v kateri je bila fotografija goreče notredamske katedrale z njegovim komentarjem: “Končno.”

Schulmanovo objavo je opazil novinar in filmski producent švedsko-asirskega rodu Nuri Kino, ki je po poročanju Breitbarta znan po poročanju o zadevah v zvezi s človekovimi pravicami. “Končno? Česa si si tako želel? Da bi katedrala zgorela? Upam, da je to nesporazum,” je Kino izzval Schulmana na Twitterju. Slednji do sedaj ni odgovoril.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

nazaj na vrh