Trump zavrnil pobudo za odpravo pravice do orožja Izpostavljeno

foto: Michael Vadon / Wikipedia foto: Michael Vadon / Wikipedia

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ostro zavrnil predlog bivšega vrhovnega sodnika Johna Paula Stevensa, da bi odpravili drugi amandma ameriške ustave, ki zagotavlja pravico do nošenja orožja. "Drugi amandma ne bo nikoli odpravljen," je z velikimi tiskanimi črkami na Twitterju zapisal Trump.

 

"Čeprav bi si demokrati to želeli in kljub včerajšnjim besedam nekdanjega vrhovnega sodnika Stevensa. Ni šans. Rabimo več republikancev v letu 2018 in za vedno moramo obdržati vrhovno sodišče!" je še zapisal Trump.

Stevens je omenjeni predlog zapisal v prispevku za New York Times, podal pa ga je tri dni po množičnih protestih po vsej državi proti orožju, ki so potekali pod geslom Pohod za življenje. Šlo je za odziv na šolski pokol na valentinovo v Parklandu na Floridi, v katerem je 19-letnik 14. februarja pobil 17 ljudi.

"Redko sem v svojem življenju videl takšno državljansko pobudo šolarjev in njihovih podpornikov v Washingtonu in drugih velikih mestih po državi minulo soboto," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal nekdanji vrhovni sodnik.

Stephensa, ki je zdaj star 97 let, je v vrhovno sodišče ZDA imenoval republikanski predsednik Gerald Ford leta 1975.

nazaj na vrh