Razvpita aktivistka Greta na poti domov v vlaku pozirala v prostoru za prtljago, čeprav je imela zagotovljen sedež v prvem razredu – poglejte, kaj so ji odgovorili nemški železničarji in kaj je zamolčala STA! Izpostavljeno

  • Napisal  G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Razvpita aktivistka Greta na poti domov v vlaku pozirala v prostoru za prtljago, čeprav je imela zagotovljen sedež v prvem razredu – poglejte, kaj so ji odgovorili nemški železničarji in kaj je zamolčala STA!

Kot smo že pisali, se je razvpita švedska najstnica Greta Thunberg, znana kot najbolj proslavljena aktivistka proti podnebnim spremembam, odločila končati svojo t. i. podnebno turnejo in se sedaj z vlakom vrača domov. Ob tem pa si je privoščila še eno neslanost, s katero je hotela pokazati, da zanjo na vlaku ni bilo prostora na normalnem sedežu.

 

Najstnica je namreč v soboto na twitterju objavila fotografijo, na kateri sedi na tleh nemškega vlaka, obdana pa je s prtljago. »Potovanje v prenapolnjenih vlakih čez Nemčijo. In končno sem na poti domov,« je komentirala svoje sedenje med prtljago.

Nemške železnice (oz. Deutsche Bahn) AG so takoj odgovorile na twitterju z zapisom v dveh delih: »Draga #Greta, hvala, ker ste podprli železničarje v boju proti podnebnim spremembam! Veseli smo bili, da ste bili v soboto z nami na ICE 74. In to z 100-odstotno zeleno elektriko. Še lepše bi bilo, če bi tudi vi poročali, kako prijazno in usposobljeno je skrbela naša ekipa za vas na sedežu v ​​prvem razredu.«

Iz tega zapisa je jasno, da je imela Greta zagotovljeno potovanje v prvem razredu, kar pomeni, da je bila fotografija, kako sedi med prtljago, samo navadno poziranje za potrebe javnosti, ki bi Greto na tej podlagi prepoznala kot žrtev diskriminatorne in protiekološke politike nemškega železniškega podjetja. Dejansko pa je imela na »prenapolnjenem vlaku« ves čas zagotovljen sedež v prvem razredu. Skratka, čisti blef!

Zanimivo pa je, kako je o dogodku včeraj poročala STA. Slednja je zapisala, da so ji nemške železnice v odgovor tvitnile, da ji želijo prijetno pot domov. »In še naprej bomo delali na povečanju števila vlakov, povezav in sedežev,« so dodali. Tako STA. Se vam ne zdi, da v odgovoru nekaj manjka?

Odgovor Deutsche Bahn AG Greti na twitterju si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh