Pozor! Ne nasedajte lažnim novicam, da Thompson organizira koncert za migrante!

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Pozor! Ne nasedajte lažnim novicam, da Thompson organizira koncert za migrante!

Po družabnih omrežjih je zaokrožila novica, da priljubljeni hrvaški pevec Thompson organizira humanitarni koncert za nelegalne migrante, pri čemer naj bi bil izkupiček namenjen migrantom. Novica je lažna, gre namreč za še eno provokacijo levičarjev s preveč časa!

 

Po družabnih omrežjih kroži obvestilo o koncertu najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki naj bi se zgodil v petek 23. novembra v Maljevcu. Šlo naj bi za “humanitarni” koncert, pri čemer naj bi Thompson obljubljal, da bo izkupiček od prodaje kart namenil financiranju nelegalnih migracij. Na strani dogodka na Facebooku je tako udeležbo potrdilo že kar 1700 ljudi, nadaljnjih 4100 pa se jih za dogodek zanima. Številne oboževalce je napoved takšnega dogodka presenetila, saj domoljubni pevec najverjetneje ne podpira nelegalnih in nenadzorovanih migracij.

Pri tem verjetno ni treba ponovno poudarjati, da nelegalni migranti z namenom prihoda v Evropo tihotapcem plačujejo po več tisoč evrov, oblačijo se v draga oblačila, posedujejo najnovejše pametne telefone, gotovine pa imajo na razpolago več kot povprečen prebivalec držav, ki jih prečkajo.

Uporabnikom Facebooka je bilo hitro jasno, da gre za lažno novico, nekaj zmede pa je to povzročilo na Twitterju (Foto: posnetek zaslona)

Gre za še eno provokacijo levičarjev, ki imajo preveč časa!

Pri tem je jasno, da gre za lažno novico in še eno provokacijo levičarjev, da bi očrnili sicer priljubljenega glasbenika. Na strani dogodka na Facebooku lahko vidimo, da naj bi koncert organiziralo združenje “Tudi mi smo migranti”, stran dogodka pa je ustvarila stran “Smeće”, kar po naše pomeni smeti. Uporabnikom Facebooka je tako lahko hitro jasno, da gre še za eno lažno novico s strani levičarjev, nekaj zmede pa je povzročila slika, ki vabi na dogodek in nakup kart prek sistema Eventim, ki se samostojno širi tudi prek drugih družbenih omrežij, npr. prek Twitterja.

Slika lažnega dogodka, ki se je izkazal za še eno provokacijo levičarjev (Foto: posnetek zaslona)

J. Ž.

nazaj na vrh