Policija ubila napadalca v trgovini na jugu Francije

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija James Petts/Wikimedia Commons; CC-BY-4.0

Policija je ubila napadalca, ki je v trgovini na jugu Francije zajel več talcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP ob sklicevanju na varnostne vire. Po dosedanjih podatkih je napadalec ubil tri ljudi, dva pa ranil.

Pred posredovanjem policije je uspelo pobegniti vsem zajetim strankam in uslužbencem trgovine. Prav tako je uspelo pobegniti policistu, ki ga je zajel napadalec v zameno za talce, je za AFP še povedal omenjeni varnostni vir.

Pojasnil je še, da je napadalec po do sedaj zbranih informacijah v mestu Carcassonne ubil tri ljudi, še dva človeka pa ranil. Najprej je danes zjutraj v tem mestu zajel avtomobil, ustrelil in ranil voznika ter ubil potnika.

Nato se je s tem avtomobilom odpeljal in streljal na skupino policistov, ki se je rekreirala, ter enega izmed njih ranil. Zatem se je odpeljal v bližnje mestece Trebes in napadel supermarket družbe Super U, kjer je ubil še dve osebi, enega policista pa ranil, je za AFP pojasnil omenjeni vir.

Po navedbah prič je napadalec v trgovino vdrl okoli 11.15, oborožen z noži, puško in granatami. Pri tem pa je vzklikal "Alah akbar". Po poreklu naj bi bil iz Maroka, izrekel pa se je za privrženca džihadistične skupine IS. Tožilstvo primer obravnava kot teroristični napad.

nazaj na vrh