Napadalec v Parizu: Odložite orožje, tu sem, da umrem za Alaha

  • Napisal  Demokracija
Napadalec v Parizu: Odložite orožje, tu sem, da umrem za Alaha

Moški, ki je včeraj napadel vojakinjo na pariškem letališču Orly, je dejal, da je tam zato, da umre za Alaha, je na novinarski konferenci dejal tožilec, pristojen za terorizem, Francois Molins.

"Odložite orožje, tu sem, da umrem za Alaha. V vsakem primeru bodo ljudje umrli," je trojici vojakov, ki je patruljirala na letališču, dejal 39-letni Ziyed Ben Belgacem. Vojakinji je večkrat poskusil odvzeti orožje in ko mu je to uspelo, sta ga vojaka ustrelila.

Poleg njegovega očeta in brata je bil na zaslišanju na policijski postaji tudi bratranec napadalca, je še dejal Molins. Vsi trije so se sami zglasili na policiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgacem je včeraj pred sedmo uro zjutraj najprej streljal in ranil policista med nadzorom prometa, nakar je grozil in streljal tudi v baru, v katerem je preživel predhodni večer. Šele zatem se je odpravil na letališče.

Napadalec, ki ima obsežno policijsko kartoteko zaradi vrste kaznivih dejanj, se je po besedah Molinsa radikaliziral v zaporu v letih 2011 in 2012, poroča časnik Le Figaro.

Glede včerajšnjega dogodka so sprožili preiskavo v povezavi s terorističnim dejanjem.

nazaj na vrh