Na pročelju vatikanske palače na ogled plakat iz Netflixovega filma Dva papeža

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

V Rimu je na ogled plakat iz Netflixovega filma Dva papeža. V velikem formatu so ga razobesili na pročelju vatikanske palače nedaleč od cerkve sv. Petra. Na njem sta igralca Jonathan Pryce in Anthony Hopkins, ki sta odigrala papeža Frančiška in njegovega predhodnika Benedikta XVI., poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je dovoljenje za plakat odobrila vatikanska kongregacija Propaganda Fide, ki z izkupičkom financira katoliške misije po vsem svetu.

Film, ki ga prikazujejo tudi v kinematografih, je režiral brazilski režiser Fernando Meirelles, znan po celovečercih Božje mesto in Zvesti vrtnar. Scenarij je napisal novozelandski pisatelj Anthony McCarten.

Film omenjajo kot možnega kandidata za oskarja, nedavno pa je dobil štiri nominacije za zlate globuse: za najboljšo celovečerno dramo, najboljši scenarij ter za glavno in stransko moško vlogo. Na Netflixu bo na voljo od 20. decembra.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ima Katoliška cerkev prvič v sedmih stoletjih dva živeča papeža in film Dva papeža predstavlja energične debate med strogim, konservativnim Benediktom XVI. in njegovim karizmatičnim naslednikom Frančiškom.

nazaj na vrh