Na Kosovu zaradi umora Ivanovića aretirali dva policista

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Oliver Ivanović Oliver Ivanović Wikimedia Commons/ Medija centar Beograd CC-BY-SA 3.0

Kosovska policija je v soboto v Mitrovici aretirala dva policista, ki sta osumljena, da sta poneverila dokaze v preiskavi umora srbskega politika Oliverja Ivanovića. Poleg tega je policija na zahtevo sodišča v Mitrovici preiskala dve lokaciji v mestu. Med preiskavo so zaplenili puško in dva nabojnika z devetimi izstrelki.

"Oba policista sta bila na prizorišču dogajanja in nista ravnala v skladu s svojimi dolžnostmi," je za spletni portal Balkan Insight dejal kosovski tožilec Njazi Rexha, ki vodo preiskavo Ivanovićevega umora.

Ivanović je bil predsednik pobude Srbija, demokracija in pravica, ki je znana po svojem nasprotovanju Srbski listi, stranki kosovskih Srbov. Srbska lista je trenutno del kosovske vlade.

Ivanovića, ki je bil znan politik, so ustrelili pred njegovo pisarno v Mitrovici 16. januarja. Njegov umor so obsodili predstavniki Kosova, Srbije in EU. V preteklosti je umorjeni politik večkrat dejal, da je bil sam osebno in tudi njegova družina tarča groženj, ter zaprosil Kosovo, Srbijo in druge za pomoč, a neuspešno.

Srbija je njegov umor označila za teroristično dejanje in od Prištine zahtevala, da dovoli sodelovanje srbskih preiskovalcev pri iskanju storilcev.

B.S.

nazaj na vrh