Europol dobil izvršno direktorico

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Evropski policijski urad, znan po kratici Europol, je organizacija Evropske unije za kazenski pregon. (foto: Twitter) Evropski policijski urad, znan po kratici Europol, je organizacija Evropske unije za kazenski pregon. (foto: Twitter)

Generalna komisarka belgijske policije Catherine De Bolle je nova izvršna direktorica Europola. Mandat direktorja Europola je štiri leta z možnostjo enkratnega podaljšanja. Izvršni direktor Europola nadzira upravne in kadrovske zadeve in je pristojen za izvajanje nalog, ki so dodeljene uradu, so danes sporočili v Bruslju.

 

Catherine De Bolle je danes za novo izvršno direktorico imenoval Svet EU. Mandat sedanjemu izvršnemu direktorju Europola Robu Wainwrightu se konča 1. maja letos.

De Bolleva se je 1. marca predstavila pred pristojnim odborom Evropske parlamenta, ki je izdal neobvezujoče pozitivno mnenje.

Evropski policijski urad, znan po kratici Europol, je organizacija Evropske unije za kazenski pregon, ki obravnava informacije o kaznivih dejanjih. Ustanovljen je bil z maastrichtsko pogodbo leta 1992.

nazaj na vrh