Bela hiša: Trump ni zavrnil rokovanja z Merklovo

  • Napisal  Demokracija
Merklova in Trump sta za foto termin en ob drugem sedela na foteljih v Ovalni pisarni Bele hiše. Merklova in Trump sta za foto termin en ob drugem sedela na foteljih v Ovalni pisarni Bele hiše. Foto: Twitter

Tiskovni predstavnik Donalda Trumpa Sean Spicer je zavrnil namigovanja, da je ameriški predsednik namerno zavrnil rokovanje z nemško kanclerko Angelo Merkel pred fotografi ob njunem petkovem srečanju v Washingtonu. "Mislim, da ni slišal njenega vprašanja," je povedal Spicer po poročanju nemškega Spiegla. Vse skupaj naj bi bil tako nesporazum.

Merklova in Trump sta za foto termin en ob drugem sedela na foteljih v Ovalni pisarni Bele hiše. Fotografi so ju pozvali, naj si sežeta v roke. Nemška kanclerka je ameriškega predsednika vprašala, ali to želi - on pa se na to ni odzval. Mnogi ocenjujejo, da se je na obrazu Merklove zarisalo razočaranje.

Vendar pa v Beli hiši sedaj trdijo, da ni šlo za namerno ignoriranje, pač pa nesporazum.

Vseeno pa nemški mediji vztrajajo, da poteza jasno kaže na ozračje, ki je vladalo ob pogovorih Merklove s Trumpom. Dvojica se ni strinjala glede mnogih vprašanj, med drugim migracij, trgovine ter izdatkov za zvezo Nato.

nazaj na vrh