Za današnjo eksplozijo v New Yorku je odgovoren simpatizer IS

  • Napisal

Za današnjo eksplozijo bombe pod avtobusno postajo Port Authority v New Yorku je odgovoren 27-letni Akayed Ullah, ki naj bi bil simpatizer skrajne skupine Islamske države (IS), vendar s to teroristično skupino drugače ni povezan, je sporočila newyorška policija. Avtobusna postaja Port Authority in promet s podzemno železnico sta medtem odprta.

Preberite več...

V BiH predlagajo meddržavni sklad za odškodnine žrtvam vojne

  • Napisal

Združenja bošnjaških žrtev vojne v Bosni in Hercegovini so ocenila, da je treba vsem žrtvam vojne zagotoviti pravično odškodnino in kot najmanj boleč model predlagala sklad za izplačila odškodnin, ki naj bi ga skupaj ustanovile BiH, Hrvaška in Srbija. Menijo, da bi "sklad za reparacijo" pomenil tudi roko sprave.

Preberite več...

EU vzpostavila obrambno sodelovanje

  • Napisal

Petindvajset članic EU je danes uradno vzpostavilo novo, stalno obrambno sodelovanje, ki ga v Bruslju opisujejo kot "zgodovinsko" in velja za ključen korak k obrambni uniji. Sodelujoče članice so tudi že opredelile prvih sedemnajst projektov, ki vključujejo vzpostavitev zdravstvene enote EU, pomorski nadzor, podvodne drone in kibernetsko varnost. 

Preberite več...
Naroči se na ta RSS