Sedaj že legendarni Luka Dončić individualno zelo uspešen, timsko nekoliko manj: njegov Dallas samo s tremi zmagami na zadnjih desetih tekmah

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Luka Dončić je neustavljiv, žal pa je ekipa, za katero igra, bolj malo učinkovita. (foto: Javier Mendia Garcia / Wikipedia) Luka Dončić je neustavljiv, žal pa je ekipa, za katero igra, bolj malo učinkovita. (foto: Javier Mendia Garcia / Wikipedia)

Slovenski košarkar Luka Dončić je s svojo ekipo v severnoameriški ligi NBA v Teksasu gostil Los Angeles Clippers in se veselil komaj tretje zmage (106:98) na zadnjih desetih tekmah - Dallas je tretja najslabša ekipa zahoda. Harrison Barnes je bil z 20 točkami prvi strelec gostiteljev, Dončić in Dennis Smith ml. pa sta jih vsak k zmagi dodala po 17.

 

Smith ml., ki je izpustil zadnjih šest tekem, je 17 točkam dodal še osem skokov in štiri podaje, DeAndre Jordan pa je proti svoji nekdanji ekipi, v Los Angelesu je odigral deset sezon, zbral 13 točk, 16 skokov in štiri blokade.

Blestel je tudi novinec Dončić, ki je v zadnji četrtini dosegel ključni koš za Dallas in ga popeljal do tretje zmage na zadnjih desetih tekmah. Devetnajstletni Ljubljančan si je parket delil z 21-letnim Smithom v odločilnih 2:14 minute tekme in skupaj sta gostiteljem pomagala do tako želene zmage.

Štiridesetletni veteran Dirk Nowitzki, ki igra 21. sezono pri Dallasu, je odigral deset minut tekme in dosegel osem točk.

Naslednja tekma Dončića, ki ga je vodstvo lige NBA zaradi dveh tehničnih napak in brcanja žoge na tekmi proti Indiani že pred današnjim obračunom kaznovalo z 10.000 dolarji kazni, čaka v petek, ko bo s soigralci gostoval pri Detroit Pistons.

nazaj na vrh