Opoldne se v je Mariboru srdito steplo več kot sto zagrizenih navijačev Olimpije in Maribora

Navijaške strasti so v Mariboru danes na vrhuncu. Slika je s tekme Slovenija - Anglija leta 2016. Foto: Urban Cerjak Navijaške strasti so v Mariboru danes na vrhuncu. Slika je s tekme Slovenija - Anglija leta 2016. Foto: Urban Cerjak

Danes, okoli 12.15 je v mestu Maribor prišlo do množičnega pretepa okoli 100 navijačev navijaških skupin Green Dragons in Viole. Med pretepom so uporabljali tudi različne rekvizite in palice.

Policisti so z odločnim interveniranjem vzpostavili javni red in mir. Večina pretepačev se je ob interveniranju policije razbežala, 52 navijačem navijaške skupine iz Ljubljane pa so policisti izrekli ukrep Prekinitev potovanja na športno prireditev. Vsi kršitelji prepoved upoštevajo in se z 14 osebnimi vozili že vračajo proti Ljubljani.

Policisti bodo zoper enega kršitelja izvedli tudi t.i. hitri prekrškovni postopek po Zakonu o orožju. Policisti pozivajo vse obiskovalce današnje javne prireditve v Mariboru, naj pridejo navijat v športnem duhu in naj se vzdržijo vsakršnih kršitev.

Vir: Policijska uprava Maribor

nazaj na vrh