Ideja za kolesarsko SP v Sloveniji še živi

Ko je Tomaž Grm leta 2012 predstavil program za predsednika Kolesarske zveze Slovenije je med točke zapisal tudi pripravo projekta za organizacijo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu. Štiri leta kasneje, ko je Grm dobil drugi predsedniški mandat, je prvi mož slovenskega kolesarstva dejal, da ideja še živi, sam bi prvenstvo imel v Ljubljani.

Preberite več...

NBA: Dragić z 32 točkami prvi mož za zmago Miamija

Ekipa Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Dallas Mavericks z 99:95. Slovenski zvezdnik Goran Dragić je bil najboljši igralec srečanja; v 38. minutah je zadel 32 točk in imel še šest skokov in dve podaji za Miami.

Moštvo New York Knicks je pred svojimi gledalci klonilo v dvoboju z Washington Wizards s 110:113; slovenski košarkar Saša Vujačić ponovno ni igral za New York.

Dragić je bil daleč najboljši strelec tekme, saj je njegov soigralec Tyler Johnson vpisal 23 točk, od tega 10 v zadnji četrtini, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši Nemec Dirk Nowitzki (19). Dragić je iz igre metal 11:15, proste mete 6:10, zadel je vse štiri met za tri točke ter ujel ključno žogo, po kateri se je nadaljeval odločilni napad njegove ekipe v zadnji minuti. Johnson je nato 29,9 sekunde pred koncem zadel oba prosta meta in zagotovil svoji ekipi osem točk prednosti in s tem tudi zmago.

Izidi severnoameriške košarkarske lige NBA.

* Izidi:
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 118:103
Miami Heat - Dallas Mavericks 99:95
(Goran Dragić 32 točk, 6 skokov, 2 podaji v 38 min. za za Miami)
New York Knicks - Washington Wizards 110:113
(Saša Vujačič ni igral za New York)
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 118:104
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 101:104

Preberite več...
Naroči se na ta RSS