V Mirni Peči 19. vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov

  • Napisal  B.S.
Tradicionalni slovenski blagoslov motoristov v Mirni Peči. Tradicionalni slovenski blagoslov motoristov v Mirni Peči. Foto: Urban Cerjak

V Mirni Peči na Dolenjskem ob današnjem velikonočnem prazniku pripravljajo 19. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 8000 motoristov, jih letos pričakujejo vsaj 3000, je predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar povedal za STA.

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Pungerčarja bodo osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začeli po praznični maši ob 11. uri, poroča Sta.

Na omenjeni prireditvi, ki bo potekala na velikem parkirišču pred cerkvijo, pa se bodo podobno kot v zadnjih letih spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, ter začrtali novo motoristično sezono.

Prireditev bodo tudi letos zaznamovali z dobrodelno akcijo, zbrani izkupiček pa namenili za ureditev okolice mirnopeške cerkve.

Kot je poudaril, namen mirnopeškega srečanja ni samo sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

Sicer pa bodo udeležencem današnjega srečanja predstavili tudi povsem prenovljeni in dokončno urejeni mirnopeški trg, je dodal Pungerčar in še opozoril, da bo parkiranje motorjev možno tudi v središču Mirne Peči, za preostali promet pa bo ta med prireditvijo zaprt. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

B.S.

nazaj na vrh