Sodelovanje vladajočih z Rusi: Podpisu Geoplina z Gazpromom bodo prisostvovali tudi Medvedev, Erjavec in Zavgajev

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Podpisu bo prisostvoval tudi ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev. (foto: YouTube) Podpisu bo prisostvoval tudi ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev. (foto: YouTube)

Predsednik uprave Geoplina Boštjan Napast in glavna direktorica družbe Gazprom Export Elena Burmistrova bosta v petek podpisala novo petletno pogodbo o dobavi plina. Podpisu bodo prisostvovali tudi namestnik predsednika uprave družbe Gazprom Aleksander Medvedev, zunanji minister Karl Erjavec in ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev.

"Družba Geoplin je konec leta 2017, v okviru predvidenega časovnega načrta, uspešno zaključila pogajanja o dobavi zemeljskega plina za obdobje 2018-2022 z dobaviteljem Gazprom Export. Pogodba v višini 600 milijonov kubičnih metrov na leto bo Geoplinu omogočila nadaljevanje zanesljive oskrbe slovenskih kupcev z zemeljskim plinom," so navedli v Geoplinu.

Slovenski Geoplin že dolgo sodeluje z ruskim Gazpromom. Slovenska in ruska stran naj bi po neuradnih informacijah medijev pričakovali, da bo ta tako politično kot gospodarsko pomembna pogodba podpisana že ob februarskem obisku ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v Sloveniji.

nazaj na vrh