Prijatelji zabodenega Maria z baklami nad počasno in neučinkovito policijo

  • Napisal  Klemen Kocjančič
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Janezdrilc/Wikimedia Commons; CC0 1.0

Danes so se pred mariborsko tržnico zbrali prijatelji Maria Krnjića, ki je bil tu minulo nedeljo zaboden in je nato umrl v kliničnemu centru ter izrazili nestrinjanje z odzivom policije kot tudi preiskavo, so poročali na spletnem portalu Maribor24.si.

Prav danes so se svojci in prijatelji od nesrečnega mladeniča še zadnjič poslovili na pogrebu. Od tam so se prijatelji odpravili na tržnico, kjer je potekal krvavi incident ter nato še naprej pred zgradbo mariborske policijske uprave. Samo nedeljsko dogajanje trenutno še ni razjasnjeno in to navkljub dejstvu, da je bilo v pretep oz. več pretepov vpletenih več kot deset ljudi, še več ljudi pa je opazovalo nasilje. Ta del Maribora je tudi dobro pokrit z video nadzorom, zato so prijatelji, ki so ob shodu prižgali tudi bakle, želeli opozoriti na policijsko (ne)dejavnost.

Zbrani prijatelji so tudi podali izjavo, katero v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Danes mineva pet dni, odkar je naš Mario prejel usodne poškodbe. V teh petih dneh, ki so minili, policija še ni uspela sestaviti celotne zgodbe in pripreti krvnika – kljub temu, da se je dogodek zgodil pred ogromno pričami in so ga posnele kamere. Naš namen današnjega zbora ni pametovati, kako naj kdo opravlja svoje delo. Pristojnim organom želimo izreči vso podporo pri iskanju izmečka, krivega za to dejanje.

Kljub temu nas celotna situacija bega. Kljub temu, da nismo strokovnjaki na tem področju, pa po naši osnovni logiki ne razumemo, kako je mogoče, da se ob zgodnjih jutranjih urah avto mimo vseh kamer pripelje nazaj do Celja? Kako je mogoče, da kljub vsem pričam pred dotičnim klubom, še vedno nimamo celotne zgodbe? Kako je mogoče, da Celjan, ki je tudi sam porezan po rokah, še ni v priporu in se mora danes udeležiti informativnega pogovora? Kako je mogoče, da še nobena notranjost avta ni bila pregledana zaradi iskanja Marijeve krvi? Kako je sprejemljivo, da policija tava v temi, med tem ko ji vse informacije prihajajo iz strani Mariborčank in Mariborčanov, Marijevih prijateljev?

Glede na to, da sta se pretepali skupina Mariborčanov in skupina Celjanov, ni jasno, zakaj so bili prvi osumljenci Mariborčani ?!? Kako je mogoče, da policija za banalne pretepe takoj urgira, zapira in posplošuje, v tem primeru pa naj bi tavali v temi? Celotna situacija pušča v nas veliko dvomov, ki nas razžirajo in nam ne pustijo spati. Ob tej priložnosti želimo Marijevi družini sporočiti iskreno sožalje in neomajno podporo. Mariju pa sporočamo, da nas je danes tukaj 100, čez 3 dni nas bo 300 in tako naprej, dokler ne zmagamo. Kajti ne bomo odnehali in ne bo miru, dokler se zadevi ne pride do dna, saj delček Maria za vedno živi v nas.

nazaj na vrh