Poslanci vladajoče koalicije in levice se posmehujejo sodiščem in nezakonitega migranta ščitijo pred deportacijo v državnem zboru!

  • Napisal  B.V.
Migranta podpirajo, ob stiskah slovenskih državljanov mižijo. Migranta podpirajo, ob stiskah slovenskih državljanov mižijo. Foto: Vir:Twitter

Slovenski premier Miro Cerar se vede, kot da je v Sloveniji vse v najlepšem redu in kot da njegovi državljani nimajo nobenih težav.

Očitno je že pozabil na težave koroških dečkov in na kaotično stanje na otroški srčni kirurgiji. Raje kot za kakšnega Slovenca v stiski se Cerar namreč zavzema za nezakonite migrante, konkretno za migranta Ahmada Shamieha, za katerega je sodišče odločilo, da mora zapustiti državo, saj je z varne Hrvaške v Slovenijo prišel nezakonito. Da je stvar še bolj absurdna, pa govori dejstvo, da so Ahmada podprli poslanci strank SD, DeSUS, Levice in SMC, pripeljali pa so ga celo v Državni zbor, da bi ga tako zaščitili pred izgonom, ki bi se moral zgoditi danes.

Sirec Ahmad Shamieh je v Slovenijo prišel z varne Hrvaške kot nezakoniti migrant, saj je nezakonito prečkal mejo in tako kršil naše predpise. Shamieh je februarja 2016 zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji, vendar jo je pristojno ministrstvo junija zavrnilo, saj je bila za obravnavo odgovorna Hrvaška. Sodišče EU je temu pritrdilo, sledila je tudi potrditev vrhovnega sodišča, ki je zavrnilo Shamiehovo pritožbo. Pozneje je bila zavrnjena tudi ustavna pritožba zoper sodbo in sklep vrhovnega sodišča kot izredno pravno sredstvo.

Shamieh bi tako moral biti danes deportiran, a so se že včeraj v Državnem zboru zanj zavzeli koalicijski poslanci in poslanci Levice – Jan Škoberne (SD) v spremstvu Petra Vilfana (Desus), Mihe Kordiša (Levica) in Jasne Murgel (SMC). Očitno so se odločili, da bodo ignorirali sodišče na celi črti, saj so ga danes pripeljali kar v Državni zbor, kamor policija nima vstopa, čeprav bi moral iti danes na vlak, ki bi ga odpeljal na Hrvaško, tako kot je to odločilo sodišče. Se nam samo zdi, ali to diši po državnem udaru?

Tudi premier Miro Cerar se je zavzel zanj in je zapisal na Twitterju, da je zaprosil notranje ministrstvo, naj odloži deportacijo, dokler ne bodo proučili vseh pravnih in političnih možnosti, ali je mogoče uporabiti diskrecijsko pravico in ga ne vrniti na Hrvaško.

Ob tem je treba izpostaviti, da je zelo žalostno, da se premier Cerar zavzema za tujca, ki je v Slovenijo prišel nezakonito, namesto da bi se zavzel na primer za koroška dečka ali za ureditev razmer na otroški srčni kirurgiji ali za kateregakoli drugega Slovenca, ki se je znašel v stiski, in takih je zelo veliko.

Novica o tem, kako se večina poslancev Državnega zbora praktično posmehuje odločitvi sodišča, je hitro zaokrožila po družbenih omrežjih, kjer so se oglasili tudi nekateri strokovnjaki in poudarili, da se je sodišče pravilno odločilo, saj argumentov proti izgonu ni. To, da se je Cerar odločil, da očitno ne izvrši odločitve sodišča, pa ima hkrati tudi vse znake kaznivega dejanja zlorabe položaja, kar se preganja po uradni dolžnosti.

Tudi ustavni pravnik dr. Matej Avbelj je poudaril, da se v primeru, ko oseba v Sloveniji izčrpa vse pravna sredstva in je odločba pravnomočna, šteje, da je veljavna in jo je treba izvršiti. “Saj ves čas poudarjamo v tej državi, da je treba odločbe sodišča spoštovati.”

B. V.

Vir: Nova24tv.si

nazaj na vrh