Janez Stanovnik naj bi prejemal skoraj 9.000 evrov pokojnine Predsednik Zveze združenj borcev Janez Stanovnik  in nekdanji predsednik predsedstva Socialistične republike Slovenije naj bi po pisanju pozareport.si prejemal dve pokojnini, slovensko in mednarodno. Zato niti ni presenetljivo, da po novem živi v prestižnem upokojenskem domu v Trnovem, kjer prebivajo številni vplivni funkcionarji prejšnjega režima. Nenazadnje je tam zadnja leta pred smrtjo živel tudi prejšnji predsednik zveze borcev NOB Ivan Dolničar.

 

 

 

Janez Stanovnik sicer prodaja hišo v Murglah, ki jo je dobil pred dvema desetletjema po "sindikalni ceni" (menda za okoli 40.000 mark) od države. Danes pa jo prodaja za več kot pol milijona evrov. Tudi njegov sosed Milan Kučan je hišo kupil za desetino njene vrednosti. Seveda navadni smrtniki o čem podobnem lahko samo sanjamo.

Kot piše Bojan Požar je po elektronski pošti zaokrožila "višina" pokojnine Janeza Stanovnika, predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB ter nekdanjega predsednika predsedstva Slovenije. Stanovnik naj bi mesečno prejemal 1.803 evre neto borčevske pokojnine. Poleg tega naj bi mesečno dobival še sedem tisoč dolarjev (5291 evrov) zaradi svojega dela za Organizacijo združenih narodov.

Spomnimo. Stanovnik je nosilec t. i. partizanske spomenice 1941. Po drugi svetovni vojni je bila sprva šef kabineta Edvarda Kardelja, ki je bil zunanji minister Socialistične federativne republike Jugoslavije, nato pa je delal kot predstavnik  SFRJ v Organizaciji združenih narodov. Stanovnik je bil od leta 1972 do 1982 izvršni sekretar Ekonomske komisije OZN za Evropo. V Ženevi je Stanovnik preživi petnajst let. Leta 1982 se je v OZN upokojil. Janez Stanovnik je bil v letih od 1984 do 1988 član predsedstva SRS.

Po navedbah nekaterih spletnih portalov bo Janez Stanovnik višino svojih pokojninskih prejemkov komentiral po koncu prvomajskih praznikov.

M. B.

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimaš ustrezne pravice vnesti novega komentarja. Mogoče se moraš predhodno prijaviti na tej strani.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Za svobodno Slovenijo!

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7277461..jpg

Pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani se vsak dan zbere množica protestnikov, ki pride izrazit ogorčenje nad ravnanjem z Janezom Janšo, ki je že dva meseca prestaja krivično zaporno kazen. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3334262..jpg

Vrhovno sodišče v zadevi Patria nedopustno zavlačuje. Največjo odgovornost pri tem nosi njegov predsednik Branko Masleša, ki ni držal besede, ko je dejal, da se bo na Janševem primeru delalo tudi v času sodnih počitnic. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2549783..jpg

»Vztrajniki, do sedaj se nas je na aktivnostih zbralo kar 35.000,« sporoča predsednik Odbora 2014 Damir Črnčec ter dodaja, da bodo vztrajali, »dokler ne bo Slovenija pravna in demokratična država brez političnih zapornikov«. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6018784..jpg

Vztrajniki v odgovor na obtožbe o napadu na sodnico z dežnikom protest popestrijo s petjem znane pesmi Jaz, pa ti, pa židana marela. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6397595..jpg

»Že na prvi pogled je jasno, da naša zgodba ni primerljiva z vseslovensko ljudsko vstajo 2012-2013, naše demonstracije pa so za razliko od ekstremnih vstajnikov čiste kot solza,« je prepričan evroposlanec Milan Zver. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/6975066..jpg

Vsak dan si lahko ob 17.00 uri pred vrhovnim sodiščem ogledate, koga ima sodelavec inštituta za kriminologijo Dragana Petrovec za »zametek drhali«. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7934767..jpg

Vera Ban dogovornim na sodišču sporoča: »Poslušajte nas in se ne sprenevedajte, da nas ne slišite: nikoli ne bomo odnehali!« (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/7836498..jpg

»Sodstvo nam žuga s prstom in dokazuje svojo vsemogočnost. Danes sta zaprta Janša in Tone, jutri je lahko žrtev vsakdo,« opozarja Andreja Valič Zver. (foto: Matic Štojs)

http://www.demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8554979..jpg

Poleg vsakodnevnih shodov, ki jih Odbor 2014 pripravlja pred vrhovnim sodiščem, razmišljajo še o protestnih shodih pred drugimi sodišči, »kampiranju« pred sodiščem in podobno. (foto: Matic Štojs)