Poglejte, kako je Bela Krajina postala migrantska meka, ilegalno prehajanje meje pa je začasno ustavila narasla reka Kolpa!

Štirje ilegalni migranti so skušali v petek preplavati reko Kolpo, a jih je presenetila previsoka gladina vode. (Foto: Nova24TV.) Štirje ilegalni migranti so skušali v petek preplavati reko Kolpo, a jih je presenetila previsoka gladina vode. (Foto: Nova24TV.)

Domačini ob Kolpi se pritožujejo nad vse večjim številom prehodov ilegalnih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo.

Nekateri naj bi prihajali s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov. Domačini jim pomagajo, a dodajajo, da tam niso zaželeni, saj se bojijo njihovih resničnih namenov. O tem se v velikih slovenskih medijih v zadnjih dneh sicer ni veliko pisalo oz. poročalo, z izjemo televizije Nova24TV, nekateri so poskušali zgodbo celo pomesti pod preprogo. Zato smo se odločili, da zadevo preverimo tudi sami. Naša televizijska ekipa je v petek obiskala južno slovensko mejo.

Še pred sončnim vzhodom smo posneli mejni prehod Žuniči, ki je ves čas pod video nadzorom. Žičnata ograda, s katero je zaščiten most čez reko Kolpo, slovenski teritorij kolikor toliko varuje pred vdorom migrantov, čeprav le-ti ne izbirajo sredstev, ko poskušajo prestopiti mejo. Plezajo tudi čez ograjo, čeprav so pogosto močno poškodovani, krvavi in raztrgani, so nam zaupali v policijskih krogih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh