Janša na visokem obisku v Zagrebu; s Plenkovićem tudi o arbitraži

  • Napisal  Demokracija
Predsednik SDS Janez Janša se je v sredo mudil v Zagrebu, kjer se je sestal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. Predsednik SDS Janez Janša se je v sredo mudil v Zagrebu, kjer se je sestal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. Foto: SDS

Predsednik SDS Janez Janša se je včeraj mudil na obisku v Zagrebu, kjer se je med drugim srečal s predsednikom vlade RH Andrejem Plenkovićem, predsednikom Sabora Goranom Jandrokovićem in predsednikom EPP Josephom Daulom.

Pogovor s Plenkovićem je tekel o odnosih med Slovenijo in Hrvaško, zapletih v zvezi z arbitražnim sporazumom, razmerah v regiji in EU ter o sodelovanju med SDS in HDZ, ki sta skupaj članici Evropske ljudske stranke. SDS je podprla kandidaturo HDZ za organizacijo kongresa EPP leta 2019 na Hrvaškem. Kot je na Twiterju zapisal Janez Janša, je "pogovor vedno potreben, saj le tako odprta vprašanja lahko dobijo odgovore."

Predsednik SDS se je na ločenem bilateralnem srečanju sestal tudi s predsednikom hrvaškega Sabora (parlamenta) Goranom Jandrokovićem in podpredsednikom Sabora akademikom Željkom Reinerjem. V sklopu obiska v Zagrebu je predsednik SDS Janez Janša predaval tudi udeležencem konference o vrednotah v politiki, ki sta jo organizirala ustanova Konrada Adenauerja in Ustanova hrvaške državnosti. Skupaj s predsednico Inštituta dr. Jožeta Pučnika dr. Andrejo Valič Zver sta se kasneje udeležila otvoritve mednarodne konference o medverskem dialogu pod pokroviteljstvom predsednika ELS Josepha Daula.

nazaj na vrh