Iz nove številke Škandala 24: Dragi Cerarjevi šotori in bodeča žica Izpostavljeno

  • Napisal  Škandal 24
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Matic Štojs Lomovšek foto: Matic Štojs Lomovšek

Nobenega dvoma ni več, da je migrantska kriza voda na mlin finančnemu okoriščanju Cerarjevega kroga.

 

Na račun migrantske krize se prijatelji, tovariši, znanci in sorodniki vladajoče SMC okoriščajo že več let, najbolj razvpita je zgodba o prirejenemu milijonskemu naročilu za žično ograjo. Tudi za najem šotorov je vlada sklepala večmilijonske posle, večina denarja pa je romala na račun podjetja Petre, d. o. o., z Vranskega.

Begunska problematika, ki zadnja leta pesti evropske države, je breme tudi za slovenski proračun. Že večkrat je bilo dokazano in povedano, da slovenska vlada človeku, ki nima dovoljenja za bivanje v Sloveniji, nameni več kot upokojencu, ki je z davki 40 let vestno polnil državno in pokojninsko blagajno. Migrantska kriza je proračunsko breme tudi zaradi Cerarjevega kroga, ki sebi in svojim prijateljem na račun ilegalnih migrantov polni žepe z državnim denarjem. Treba jim je priznati inovativnost pri ropanju iz proračunske blagajne; poleg tega, da so v javni upravi zaposlili več kot 8 tisoč novih ljudi, sklepajo tudi najrazličnejše milijonske posle, nekatere kar mimo zakonsko obveznih javnih naročil.

Skoraj 3 milijone za najem šotorov
Zanimiv je podatek, koliko proračunskih sredstev država nameni za potrebe ilegalnih prebežnikov. V zvezi s temi podatki je poslanec Vinko Gorenak (SDS) naslovil poslansko vprašanje vladi, koliko šotorišč je bilo postavljenih za potrebe migrantov, kdaj so bila postavljena in kakšni so bili finančni stroški postavitve oziroma najema. Vlada navaja, da so stroški najema za leto 2015 znašali 557.608,09 evra, za leto 2016 1.692.337,95 evra, lani pa 732.634,03 evra. Za vsa tri leta skupaj je to kar 2.982.580,07 evra, kar za najem šotorov ni prav zanemarljiva vsota. Umni gospodar proračuna bi najbrž za to vsoto šotore kupil, ne pa najel.

Več si lahko preberete na spletni strani Škandala 24.

nazaj na vrh