Iz Murgel zazvonil telefon in Boštjan M. Zupančič ni več v stranki Vilija Kovačiča?

Včeraj so bili še skupaj, Jože Duhovnik, Vili Kovačič in Boštjan M. Zupančič. (foto: Polona Avanzo) Včeraj so bili še skupaj, Jože Duhovnik, Vili Kovačič in Boštjan M. Zupančič. (foto: Polona Avanzo)

»Sporočam, da me pri stranki Davkoplačevalci se ne damo ni in da me ne bo na današnjem mitingu«. »Imam svoje resne razloge,« je dejal Boštjan M. Zupančič ter dodal, da je zanje izvedel danes zjutraj. Tako poroča Večer.

Za danes je bila namreč napovedana predstavitev liste državljanov Davkoplačevalci se ne damo, ki je že napovedala, da bo kandidirala na bližajočih se parlamentarnih volitvah. Na predstavitvi bi moral sodelovati tudi Boštjan M. Zupančič, nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice, ki bi moral prevzeti tudi predsedniško funkcijo v stranki.

A danes zjutraj je javil: »Sporočam, da me pri stranki Davkoplačevalci se ne damo ni in da me ne bo na današnjem mitingu«. »Imam svoje resne razloge,« pravi. In da je zanje izvedel danes zjutraj.

Predstavitev se je sicer začela ob 11. uri v Ljubljani. Kot je bilo zapisano na vabilu, bi morala biti tam poleg Zupančiča - do danes zjutraj se je zdelo, da bo vodil listo - Vili Kovačič, ki je ta teden na vrhovnem sodišču dosegel razveljavitev referenduma o drugem tiru, in Jože Duhovnik.

Sodelovanje v stranki je napovedal tudi v intervjuju za Demokracijo – ta je objavljen v današnji številki tednika.

Boštjana M. Zupančiča smo poklicali tudi sami, a se nam na klic (še) ni odzval.

Kovačič: Z delom bomo nadaljevali

"BMZ je odpadel," se ja na naše vprašanje, kaj se je zgodilo, povedal Vili Kovačič. Zakaj, ne ve, povedal je le to: "Včeraj zvečer je bil izvoljen soglasno in je imel še nastopni govor. Zgodilo se je nepričakovano. Usoda slovenskega vrhunskega intelektualca, ki je v izjavi zapisal, da se distancira od partikularnih interesov." Kovačič je dodal, da bo Zupančičevo izjavo objavil na Twitterju. Svojo odločitev je Zupančič posredoval le Jožetu Duhovniku in Branku Gabru."Povedati morate tudi to, da je bila danes nabito polna. Z delom bomo nadaljevali. V ponedeljek bomo imeli izvršni odbor, kjer bomo izvolili novega predsednika, kandidat sem pa jaz," še pove Kovačič.

Kaj bi se lahko spremenilo od včeraj, ko je Zupančič na Twitterju še objavljal vabila na predstavitev stranke, tako ni znano. Je iz Murgel zazvonil telefon?

nazaj na vrh