Dr. Anže Logar izpostavil neverjetno okoliščino pri odpisu Jankovićevih dolgov: Podjetje, ki je odkupovalo terjatve v rangu več kot 6 milijonov evrov, je imelo negativen kapital in nobenega finančnega toka!

  • Napisal  Rajko Golob / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Anže Logar (foto: arhiv Demokracije) Anže Logar (foto: arhiv Demokracije)

V četrtek bo na seji komisije za nadzor javnih financ potekala razprava o izbrisu dolgov in zlorabah postopka poenostavljene prisilne poravnave, do katere je pripeljal sporen odpis kar 29 milijonov evrov dolga družini Janković. Predsednik omenjene komisije dr. Anže Logar krivdo za to, da je lahko prišlo do tako absurdnega primera, pripisuje vladi pod vodstvom Alenke Bratušek, ki je leta 2013 zakonodajo spremenila tako, da se izbrisi dolgov lahko zgodijo brez kakršnekoli varnosti za upnike. Ob tem dodaja: “Vsi morajo biti enaki pred zakoni, morajo biti pa tudi zakoni takšni, da vsem ponujajo enake možnosti.”

 

Predsednik komisije za nadzor javnih financ dr. Anže Logar je v oddaji Tema dneva na Nova24TV z voditeljico Marjanco Scheicher izpostavil, da je bila javnost zgrožena nad odpisom dolgov družini enega od političnih funkcionarjev, to je župana Ljubljane Zorana Jankovića, kar je tudi razlog, da se preveri, ali je bilo pri sprejemu zakonodaje, ki je to omogočila, vse, kot mora biti, ali pa je morda prišlo do večjih nepravilnosti in političnih povezav, ki so na koncu marsikomu naredile usluge.

Vsi morajo biti enaki pred zakoni, morajo pa tudi zakoni biti takšni, da vsem ponujajo enake možnosti,” je povedal Logar in dodal, da so po pregledu sprejema insolvenčne zakonodaje v poslanski skupini SDS ugotovili, da je vlada Alenke Bratušek novembra 2013 to zakonodajo spremenila tako, da se izbrisi dolgov lahko zgodijo brez kakršnekoli varnosti za upnike, torej prav za tiste, ki že tako potegnejo najkrajši konec. “Ker je med upniki dostikrat tudi Furs, menimo, da je prišlo zato tudi do stroškov za davkoplačevalce. To želimo preveriti in ugotoviti, kako je sploh lahko prišlo do takšnega zakonodajnega predloga, kot ga je predlagala vlada Alenke Bratušek in ki so ga tedanji koalicijski partnerji DeSUS in SD tudi podprli,” je dejal Logar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh