Letošnja podelitev Častnih priznanj Boruta Meška

  • Napisal

Danes ob 18. uri  je bila v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa (Cankarjeva 1/IV, Ljubljana) podelitev Častnih priznanj Boruta Meška, ki jih vsako leto podeljuje Združenje novinarjev in publicistov (ZNP). Objavljamo govor predsednika ZNP Tina Mamića na podelitvi, v katerem je tudi utemeljil podelitev nagrad:

Preberite več...

Za milijonsko oškodovanje pogojna kazen

  • Napisal

Okrožno sodišče v Ljubljani je nekdanjo vodilno v Factor banki Mojco Lampret Kričej po priznanju krivde za zlorabo položaja obsodilo na tri leta pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo petih let. Prav tako nekdanji vodilni v banki Boris Pesjak, Ciril Dragonja, Boris Milevoj in Boris Miklavčič na predobravnavnem naroku krivde niso priznali.

Preberite več...

Mag. Branko Grims: Problem ilegalnih migrantov je še vedno pereč

Poslanke in poslanci so se danes sestali na za javnost zaprti seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so obravnavali ilegalno trgovino z orožjem, tihotapljenje ilegalnih migrantov in druga z migranti povezana kazniva dejanja.  Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims v izjavi za medije dejal, da so danes obravnavali dve izjemno pomembni temi, ki sta povezani z vprašanjem varnosti. 

Preberite več...
Naroči se na ta RSS