Za ohranitev tradicionalnih družinskih vrednot - dr. Ben Carson

  • Napisal  Založba Rotis
Naslovnica knjige Naslovnica knjige Foto: rotis.si

S knjigo dr. Bena Carsona lahko navdušimo sebe, svoje otroke, svoje sodelavce in tudi druge ljudi, da vsi damo vse od sebe ter da razmišljamo svobodno in na veliko – to pa pomeni navduševanje za boljše življenje tudi v nespodbudnih okoliščinah!

Preberite neverjetno in navdihujočo življensko zgodbo dr. Bena Carsona - od najslabšega učenca, revnega in jeznega otroka iz črnskega geta, do svetovno znanega nevrokirurga in navdušujočega predavatelja o boljšem življenju.

Benove otroške sanje so bile, da bi postal zdravnik. Vendar odraščanje v revni enostarševski družini, slabe ocene in vzkipljiv temperament so bile okoliščine, ki so vodile daleč stran od teh otroških sanj.

Ampak, Ben je v svojem življenju, s pomočjo svoje matere in vere v Boga, dal vse od sebe in dosegel neverjetne uspehe:
•že s 33 leti je postal predstojnik oddelka otroške nevrokirurgije v svetovno znani bolnišnici John Hopkins in je tako bil ena najmlajših oseb, ki so kdaj zasedale ta položaj in tudi edini črnec, ki je bil kdajkoli na tem položaju,
•CNN in revija TIMES sta imenovali dr. Carsona kot enega izmed 20 najpomembnejših zdravnikov in znanstvenikov v ZDA,
•bil je nagrajen z najvišjim ameriškim odlikovanjem, medaljo svobode,
•o njegovem življenju je bil posnet tudi film,
•sedaj je dr. Ben Carson v svoji stranki resen kandidat za ameriškega predsednika in mu celo dobro kaže.

Dr. Carson pravi: „Lahko živite bolj zadovoljno, izpolnjeno in radosti polno življenje, kot ste si kdajkoli predstavljali!"

Knjiga Ko daš vse od sebe je lahko enako velik navdih za odrasle kot za otroke in mladino ter je odličen vodnik za vodilne ljudi, za starše in učitelje.

To je knjiga za vse, ki želijo izboljševati svoje življenje in naš svet! V njej bo vsakdo našel nekaj zase. Carsonovi primeri, kako se je on obračal na svoje notranje moči in na Boga ter navodila, kako dati od sebe najboljše tudi v izjemno slabih in omejujočih okoliščinah, so navdih za vsakogar.

Zavzetost, agilnost oz. dajanje vsega od sebe je danes ena najbolj iskanih vrednot v podjetjih in drugih organizacijah, v šoli, pri športu, v družini, v medsebojnih odnosih...

Kako dati vse od sebe?

Z uporabo načel in načinov, opisanih v knjigi Ko daš vse od sebe, je mladi Ben uspel za seboj pustiti svoje težko življenje in doseči neverjetne uspehe ter s svojim delom pridobiti mednarodni sloves. Spoznal je, da tudi on ima potencial za uspeh ter je našel pot za njegovo uresničitev. Ljudem dopoveduje, da vsakdo ima neki svoj potencial oz. neki svoj talent, ki ga lahko izkoristi za boljše življenje.
Z uporabo znanj iz te knjige, tudi Vam lahko uspe izboljšati svoje dosežke na vseh področjih. Morda se stvari ne bodo spremenile čez noč, vendar se bodo spremenile. Vzljubili boste svoje življenje še bolj in ga naredili pomembnejšega kot ste si kdajkoli lahko predstavljali.
V knjigi je dr. Carson opisal tudi, kakšno vlogo je pri njegovem osebnem in poklicnem razvoju imela njegova pametna, čeprav komaj pismena mati, kakšno vlogo je imel sam in kakšno drugi ljudje, s katerimi se je družil in delal ter kako izgledajo ljudje, življenje in svet, ko ljudje dajejo vse od sebe!

Takšen svet, kjer ljudje razmišljajo svobodno in na veliko ter dajejo vse od sebe, si želimo tudi zase in za naše otroke!

Dr. Ben Carson: "Nešteto ljudi, mladih in odraslih, mi je pisalo ali govorilo z menoj, da jih je moja zgodba navdihnila. To je zame enako razveseljivo kot uspešno izveden kirurški poseg. Zelo ponosen sem nanje, ker so obrnili nov list v knjigi življenja. Razvili so svojo samozavest in spoznali, da lahko njihova sposobnost branja knjig odpre katerakoli vrata, ki se jih odločijo odpreti."

Na straneh knjige Ko daš vse od sebe se nahaja ključ do prepoznavanja in uresničevanja osebnega potenciala vsakega človeka – odraslega ali otroka. V knjigi so tudi navodila in primeri, kako se to lahko doseže.

Amazonovi bralci so zapisali:

„Če bi lahko, bi to knjigo ocenila s 100-timi zvezdicami! Vsakdo bi moral prebrati to knjigo!"

"Ta knjiga je za vsakogar, ki želi spremeniti svoj pogled na možnosti, ki jih lahko doseže v svojem življenju."

"Dr. Carson dokazuje, da ni pomembno od kod prihajate ali kakšne so vaše življenjske okoliščine. Pravi, da je zlato pravilo za uspeh to, da dajemo od sebe najboljše. Če se opremimo z znanjem in globljim razumevanjem tega, za kar si prizadevamo, bomo v življenju resnično uspešni."

"To knjigo priporočam vsem, ki so izgubili smer in upanje."

"Hrana za dušo! V knjigi boste našli ključ do sreče v življenju. Priporočam jo vsakomur, ki se trudi doseči največ v svojem življenju, predvsem mladim, ki potrebujejo usmeritev."

"Njegova knjiga me navdihuje, da tudi jaz učim svoje otroke, da dajo od sebe vse najboljše."

"Hvala vam, dr. Carson za odlično napisan in predstavljen zemljevid s potjo do uspeha za vse mlade. Moji otroci bodo prebrali to odlično knjigo in priporočil jo bom tudi prijateljem in družini. Uspeli ste povedati to, kar želim sina naučiti že vrsto let. Še enkrat, hvala!"

"Lahko si le želim, da bi starši kupili to knjigo svojim otrokom, vnukom in vsem otrokom iz soseščine, ki jih poznajo in zanje želijo najboljše. Kako odlična ideja o samoiniciativnem izobraževanju!"
»V današnjem času, ko je ljudem marsikaj podarjeno, je osvežujoče videti, da nekateri še vedno spoštujejo delovno etiko. Vse šolske knjižnice bi morale imeti to knjigo!«

»Kot učiteljica si bom prizadevala, da se bom vsakodnevno spomnila besed in izkušenj dr. Carsona. Uporabila ga bom kot primer za vzpodbudo vsem tistim, ki imajo težave. Vsakodnevno prihajam v stik učenci, ki so glede na ocene med najslabšimi v razredu, hkrati pa vem, da so pametni in sposobni. Tudi oni se lahko soočijo z ovirami tako kot se je dr. Carson. To knjigo morajo obvezno prebrati vsi, ki delajo z otroki, da bodo ti znali dati vse od sebe!«

nazaj na vrh