V iskanju slave ponesreči ubila partnerja

  • Napisal  Ivan Šokić/Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Tony Webster/Wikimedia Commons; CC-BY-4.0

V višku vseh neumnosti, ki obsedajo posameznike, željnih pet minut slave, je youtuberka v ZDA na željo svojega fanta le-tega ustrelila. Pri ideji za video, kjer sta pričakovala, da bo debela knjiga ustavila kroglo, ni šlo vse po načrtih. 22-letnik je na mestu umrl, njo pa je sodišče obsodilo na pol leta zaporne kazni.

Ameriško sodišče je 20-letno mati dveh otrok Monaliso Perez obsodilo na pol leta zaporne kazni zaradi uboja. Ustreljeni Pedro Ruiz je Perezovo prepričal, da ga ustreli z razdalje 30 centimetrov, prepričan, da ga bo pred kroglo pištole Desert Eagle rešila približno štiri centimetre debela knjiga. Ruiz je že prej eksperimentiral z debelo knjigo, za katero je mislil, da ga bo zaščitila.

A ko je šlo zares, enciklopedija po poročanju BBC ni zadržala krogle in Ruiz je na mestu umrl, obkrožen s tridesetglavo množico, ki je prišla opazovat snemanje smrtonosnega podviga. V njej je bila tudi parova 3-letna hčerka.

Perezova je priznala krivdo za uboj, sodišče pa ji je v zameno za priznanje dosodilo samo pol leta zaporne kazni, ki jo lahko odsluži v obdobju treh let z 10-dnevnimi intervali v zaporu in na svobodi. Ravno tako je dobila 10 let pogojne kazni, prepoved posedovanja strelnega orožja ter prepoved zaslužka na podlagi tega primera.

Okrožni tožilec James Brue je priznal, da je njena kazen pod predpisano za uboj in dodal, da “je realnost taka, da je ta bedasti podvig zasnoval, načrtoval in izvršil Pedro Ruiz, medtem ko se je obdolženka napačno in tragično zanašala na njegova zagotovila, da je podvig varen”.

Perezova in Ruiz sta že dlje časa na Youtubu objavljala izseke iz svojega vsakdana v Minnesoti z namenom, da bi se proslavila na internetu. Do zdaj sta posnela nekaj praktičnih šal, ki pa same po sebi niso bile zares nevarne.

V času uboja je bila Perezova noseča z drugim otrokom. Ruiza so reševalci proglasili na mestu mrtvega.

nazaj na vrh