Trinajsti Doctor Who bo Jodie Whittaker

  • Napisal  STA, G. B.
Jodie Whittaker (desno) prihaja v angleško legendarno serijo. Jodie Whittaker (desno) prihaja v angleško legendarno serijo. Foto: Wikipedia

Igralka Jodie Whittaker bo trinajsti Doctor Who v priljubljeni istoimenski britanski seriji. Nasledila bo Petra Capaldija, ki je že v začetku leta napovedal, da bo vlogo opustil konec tega leta z božično epizodo. Identiteto novega zdravnika je BBC One razkril v nedeljo. Novica je po družbenih omrežjih zaokrožila po teniškem finalu v Wimbledonu.

V Glasgowu rojeni Capaldi se bo kot Doctor Who poslovil z letošnjo deseto sezono, ki jo bo decembra sklenila božična epizoda. Z novim igralcem pa bo znanstveno-fantastična nadaljevanka dobila tudi novega izvršnega producenta. Stevena Moffata bo zamenjal Chris Chibnall, ki je tudi sprejel odločitev, da za glavno vlogo angažira žensko, poroča BBC.

Jodie Whittaker je ob novici dejala: "Več kot navdušena sem, da bom lahko začela to epsko potovanje - s Chrisom in vsakim oboževalcem serije na svetu. Več kot v čast mi je, da bom igrala doktorico, saj pomeni, da se bom spominjala vsega, kar sem nekoč bila, hkrati pa naredila korak dlje in sprejela tisto, za kar se bori serija: upanje. Komaj čakam."

Kot je povedal Chibnall, so po več mesecih seznamov, pogovorov, avdicij in skrivnosti navdušeni, da lahko izrečejo dobrodošlico Jodie Whittaker. Kot je poudaril, si je od nekdaj želel, da bi 13. doktorja upodobila ženska. "Njena avdicija za doktorja nas je popolnoma navdušila. Jodie je smešna, navdihujoča, pametna in bo vlogi prinesla veliko humorja, moči in toplote. Trinajsta doktorica je na poti," je dejal producent.

Izbiro je pohvalil tudi Capaldi rekoč, da je čudovita igralka z veliko individualnosti in šarma. Po njegovem mnenju bo odlična doktorica.

Serija je s prekinitvami na sporedu od leta 1963.

nazaj na vrh