Noro! Avstrijska zunanja ministrica se je poročila ob prisotnosti Putina, ki ji je poslal tudi pevski zbor kozakov

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ruski "car" je najprej priletel na poroko... (foto: Wikipedia) Ruski "car" je najprej priletel na poroko... (foto: Wikipedia)

Avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl je danes na avstrijskem Štajerskem dahnila usodni da svojemu dolgoletnemu partnerju Wolfgangu Meillingerju. Med gosti je bil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je s seboj v Avstrijo kot poročno darilo pripeljal kozake, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Uradno je Putin v Avstrijo prišel na delovni obisk. Poroka je potekala v gostišču v Gomilici (Gamlitz) v vinskih goricah avstrijske Štajerske nedaleč od meje s Slovenijo.

Kneisslova in Meillinger sta se skupaj s svati na poročno slavje pripeljala v kočijah, sledili pa so jima okrašeni traktorji s prikolicami, kjer so bile klopi za goste. Slavnostno kolono sta vodila kancler Sebastian Kurz in podkancler Heinz-Christian Strache v službenih vozilih.

Obisk ruskega predsednika so sicer pospremili strogi varnostni ukrepi. Od letališča v Gradcu, kjer je pristalo predsedniško letalo, so se v varnostni koloni odpeljali do gostišča. Ceste so bile v tem času zaprte za ves promet.

Pred gostiščem je Putin Kneisslovi predal šopek. Kmalu po njegovem prihodu pa je prispel tudi pevski zbor kozakov, ki jih je s seboj kot poročno darilo pripeljal ruski predsednik.

Poroke 53-letnice in 54-letnika se je sicer udeležilo nekaj sto gostov, a je za kritiko poskrbel predvsem en - Putin. Tako v Avstriji kot v tujini niso bili navdušeni nad njegovo prisotnostjo, češ da je s takšno gesto in bližino okrnjena vloga Avstrije kot posrednice v ukrajinskem konfliktu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Putin se je po poroki odpravil proti v Berlinu, kjer se bo zvečer sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel.

nazaj na vrh