Pravosodje - krivosodje: Vsi, ki nam je za resnico in pravico, si moramo prizadevati, da zadeva Novič ne zastara! Izpostavljeno

  • Napisal  Iva Pavlin Žurman
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Radonjić se je na napade takoj odzval z javnim pismom (25. september 2019) Radonjić se je na napade takoj odzval z javnim pismom (25. september 2019)

Le slabo leto je do zastaranja zadeve NOVIČ. Vsi, ki nam je za resnico in pravico si moramo prizadevati, da zadeva NE ZASTARA! 

 

Nekateri, tudi del sodstva, skušajo post festum očrniti sodnika Zvjezdana Radonjića (s pomočjo različnih institucij in oseb), da bi prišlo do razveljavitve oprostilne sodbe. O tem pišem v svojem prispevku Je Slovensko pravosodje vredno spoštovanja? Ni pomembna forma (obnašanje sodnika ob izreku sodbe), čeprav je zapovedana, ampak VSEBINA!  

Več preberite na DOSJE NOVIČ.

Pritiske v pravosodju bi morala preiskovati neodvisna komisija, ne pa da sodišče objavlja podatek o številu sodnikov (brez njihovih podpisov), ki naj ne bi čutili pritiskov. Kakšna je definicija pritiska v pravosodju, ki naj bi bilo neodvisno? Je to tudi "prikrita" obljuba nagrade?  

SKUPAJ ZA VLADAVINO PRAVA, njeno udejanjanje!

Iva Pavlin Žurman

P.S.     Kolumno Dr. Mateja Avbelja preberite TUKAJ.    

nazaj na vrh