Poziv k odstopu od podpisa marakeške deklaracije Izpostavljeno

  • Napisal  Aleš Primc
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija. /  Twitter. Simbolična fotografija. / Twitter.

Stranka Glas za otroke in družine se pridružuje pozivu Vladi Republike Slovenije, da po zgledu Madžarske, Poljske, Avstrije in drugih držav odstopi od nameravanega podpisa Marakeške deklaracije, ki ni v skladu z zakonodajo in interesi prebivalcev Republike Slovenije.

Slovenci želimo še naprej sami odločati o vprašanju migracij v našo državo, s tem se pridružujemo stališču Avstrije, Poljske, Madžarske, Združenih držav Amerike in drugih. V strateškem interesu Slovenije je sprejem po vojni pregnanih mater, očetov, sinov in hčera ter njihovih potomcev, ne pa nadomeščanje Slovenk in Slovencev s priseljenci, ki naše katoliške kulture, tradicije in običajev ne poznajo ter jih celo zavračajo, kar lahko vidimo v evropskih državah, ki so opustile nadzor nad migracijami.

Deklaracija o brisanju meja, nekontroliranem priseljevanju in izenačitvi statusa begunca in migranta predstavlja tveganje, da se Slovenija s podpisom odpove samostojnemu odločanju o varnosti državljank in državljanov, ki jo je vlada Mira Cerarja hudo ogrozila, vlada Marjana Šarca pa njeno migracijsko politiko nadaljuje.

V Glasu za otroke in družine smo solidarni z vsemi pomoči potrebnimi, javnost še posebej opozarjamo na skrajno stisko preganjanih kristjanov po vsem svetu. Prebivalcem držav, iz katerih odhajajo ilegalni migranti v Evropo, bomo pomagali, da bodo lahko ostali v svojem kulturnem okolju.

Stranka Glas za otroke in družine spoštuje krščanske temelje Evrope in njeno krščansko identiteto, ki pa ne sme biti zlorabljena z lažnim človekoljubjem.

 

Aleš Primc, predsednik

nazaj na vrh