Mag. Zidanšek: Če preiskava pranja denarja še ni bila sprožena po uradni dolžnosti, bom podal ovadbo

  • Napisal  SLS
Mag. Zidanšek:  Če preiskava pranja denarja še ni bila sprožena po uradni dolžnosti, bom podal ovadbo Foto: arhiv Demokracije

SLS nam je poslala naslednje sporočilo za medije, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Prenizka cena, na katero se ob vnovični ustavitvi prodaje največjega »državnega brezna« izgovarja vlada, je le figov list. Ustavitev prodaje NLB je javno razkritje plenilskih namenov, ki jih morajo Cerar, Židan in Erjavec opraviti za svoje sponzorje. Vsak izmed njih je s tem dokazal, da ne drži svoje besede in da je slab gospodar, ki mu ni mar za Slovence, ampak deluje le v interesu lobijev. V SLS smo zaskrbljeni zaradi razkritij komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, kjer je bilo razkrito, da je bilo med letoma 2009 in 2010 oprana ena milijarda EUR. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek se je na Generalno policijsko upravo že obrnil z vprašanjem, ali je že v teku preiskava po uradni dolžnosti, ali mora ovadbo podati v imenu SLS. Ocenjuje, da ne gre za naključje, da je bila prodaja banke ustavljena po tem, ko so bila razkrita milijardna pranja denarja.

NLB je treba prodati. Slovenci smo jo že tolikokrat preplačali iz svojega žepa, da se je zasluženo drži sloves največje slovenske jame brez dna za davkoplačevalski denar. Od leta 2011 smo slovenski davkoplačevalci NLB dokapitalizirali z 2,3 milijardami evrov, kar pomeni, da je za slabo vodenje te banke vsak Slovenec iz svojega žepa dal že več kot 1000 evrov. Bomo zaradi »skrbi zaradi prenizke cene« čez leto ali dve ponovno plačevali vsi Slovenci?

nazaj na vrh