Krščanski forum SDS o aferi Iran-NLB: Državljani, zahtevajmo odgovore!

  • Napisal  Krščanski forum SDS
Krščanski forum SDS o aferi Iran-NLB: Državljani, zahtevajmo odgovore! Foto: arhiv Demokracije

Razkritje pranja denarja v NLB ni samo slovenski notranjepolitični problem, pač pa škandal mednarodne razsežnosti. Kljub temu, da je od razkritja minilo že nekaj tednov, pa glavni slovenski akterji te afere molčijo. Molčijo tudi mediji.

Sprašujemo slovensko vlado, njenega predsednika dr. Mira Cerarja ter predsednika republike Boruta Pahorja, ki je bil v času pranja denarja predsednik vlade (kar pomeni, da je bil s strani obveščevalnih služb tudi seznanjen z dogajanjem), zakaj se še vedno sprenevedajo in zakaj organi pregona molčijo ob škandalu, ki bo nedvomno poslabšal mednarodni status Slovenije? Ali se ne zavedajo, da Slovenija s takšnim početjem tvega mednarodno izolacijo ter izgubo zaupanja? Očitno je namreč, da se je pranje iranskega denarja preko NLB zgodilo z vednostjo političnih botrov, saj gre navsezadnje za največjo banko v državni lasti, kamor je tranzicijska levica vsa leta nastavljala svoje kadre. Preko NLB so se financirali številni t. i. tajkunski krediti, posledice neodplačanih kreditov pa so padle na pleča davkoplačevalcev, ki smo morali pokrivati izgube, slednje pa so povzročili predvsem politični botri in njihovi varovanci.

Obenem pa nas lahko vse bolj skrbijo posledice ekološke katastrofe pred nekaj tedni na Vrhniki, saj se je izkazalo, da oblast prikriva resnične razsežnosti požara v Kemisu, prav tako tudi v Ljutomeru.

Krščanski forum SDS zato poziva vse državljanke in državljane, da od slovenske oblasti terjajo odgovore, in naj ne dovolijo, da bi nam vlada in režimski mediji prikrivali resnico.

nazaj na vrh