Državljani menijo, da ima SDS odličen program za razvoj in spodbujanje podjetništva

  • Napisal  vir: sds.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija. Simbolična fotografija.

»Mandat vlade Janeza Janše v času od 2004-2008 je zaznamovalo izredno podjetniško prijazno in stimulativno okolje. Takrat so bile odlične osnove za graditev posameznikovih sanj,« je le eden od komentarjev državljanov glede programa SDS za podjetništvo in podjetnike.

Slovenska demokratska stranka je v zadnjih dveh letih predstavila alternativni vladni program po posameznih področjih za prihodnje mandatno obdobje. Za slovenske demokrate je pomembno, da politika dela za ljudi, za blaginjo posameznika in za blaginjo Slovenije. Program za prihodnje mandatno obdobje so pripravljali ljudje, ki delajo na posameznih področjih in tudi poznajo težave ter imajo rešitve. Javnosti smo v zadnjih 14 dneh intenzivno predstavljali program s področja financ. Osrednje geslo za področje financ je: manj za davke, več za vas. Pripravljenih imamo vrsto ukrepov za davčno razbremenitev družin, kmetov in podjetnikov. Tako bomo med drugim razbremenili plače, ukinili davčne blagajne, uvedli družinsko dohodnino, davčne počitnice za nova podjetja, predlagamo pa tudi vrsto ukrepov za mlade družine in reševanje prvega stanovanjskega vprašanja mladih in mladih družin.

Državljanke in državljani ste se na družbenih omrežjih tudi tokrat odzvali z različnimi mnenji in komentarji v zvezi z ukrepi, ki jih predlagamo na področju financ. Ob tem vas je veliko mnenja, da je treba narediti več še na področju višanja pokojnin, da je bila ukinitev Službe državnega knjigovodstva napaka in da bi to službo bilo treba ponovno vzpostaviti, mnogi pa ste tudi mnenja, da je program, ki ga ponuja SDS za področje financ, dober obet za boljše življenje v prihodnje.

Državljan S.N meni, da če želimo Slovenci živeti bolje, je treba voliti SDS in desne stranke. Po njegovem mnenju namreč levica privošči boljše življenje le sebi, narodu pa laži in komunistične mite. M.M. je prepričan, da je nekaj potrebno storiti in spremeniti v državi. »Slovenijo in Slovence je treba postaviti na prvo mesto. Dovolj je bilo izkoriščanja določenih tajkunov, ki plenijo Slovenijo,« je zapisal omenjeni državljan in podprl SDS. Pri njenem delu. A.R. je prepričan, da je SDS od leta 2004 do 2008 dokazala, da lahko vlada v dobro državljanov manj zapravi in da v državni blagajni ob koncu leta še ostane. »To je uspelo samo vladi v tistem mandatu, pa nikoli prej in potem, tako da bomo vedeli komu dat glas na volitvah,« je zapisal omenjeni.

Kar se tiče davčnih blagajn, so mnogi prepričani, da je dobro, da se jih ukine, ob tem pa opozarjajo tudi na probleme in pasti sive ekonomije. T. V. je na primer navedla, da so »davčne blagajne namenjene dodatnemu terorju javnega sektorja nad zasebnim sektorjem. Območje kazni se je razširilo.« Tudi državljanka M.B. se sprašuje, za koga so davčne blagajne potrebne. »Na tržnici branjevka pri temperaturi -5 stopinj celzija za kislo zelje, ki stane 1,2 € vsa premražena pritiska po tej blagajni in prosi kupce, da počakajo, da se račun izpiše. V pametnih državah imajo obdavčitve pavšalno in tako država dobi več, ljudi pa se ne obremenjuje z nepotrebnimi stroški in dodatnim delom,« je zapisala omenjena gospa, ki je še prepričana, da z davčnimi blagajni zaslužijo zgolj tisti, ki jih prodajajo. »SDS nikoli ni zagovarjala nepoštenje. To je rezervirano samo za prvorazredne in njihove podpornike in prisklednike,« ob tem še ugotavlja državljanka. Tudi S.C se strinja, da od davčnih blagajn nihče ni imel nič, razen tistih, ki so blagajne prodajali. »Ni pa nobenega dokazanega pozitivnega efekta od tega. Podpiram ukinitev!« je zapisala slednja. Tudi državljan M.G. se strinja, da so davčne blagajne prinesle kup dodatnih komplikacij. »Še ena v vrsti zgrešenih idej trenutne vlade,« pravi omenjeni. M.S. ob tem ugotavlja, da davčnih blagajn ne poznajo nikjer drugje v EU, pa imajo bolj razvito gospodarstvo kot mi, A.N. pa meni, da so davčne blagajne resnično nepotrebne. »Gre zgolj za dodatno administracijo, dodane vrednosti pa nobene. Bravo SDS - Slovenska demokratska stranka,«naš ukrep za ukinitev davčnih blagajn komentira omenjeni državljan.

Državljanke in državljani izražajo tudi zadovoljstvo nad ukrepi, ki jih Slovenska demokratska stranka pripravlja za mlade podjetnike in podjetništvo nasploh. M. G. tako izpostavlja, da je program super in da mladi podjetniki potrebujejo spodbude, M.Š. meni, da SDS s svojim programom odpira manevrski prostor za razvoj podjetništva. »Bravo!,« dodaja, A. V. pa meni, da ima Slovenska demokratska stranka edina strategijo za male podjetnike. Državljan B.D., ki je bil vrsto let podjetnik, pa je navedel, da je v času njegovega podjetništva, vse od 2000 leta naprej pa do danes, bilo za podjetnike občutno najbolj produktivno obdobje 2004-2008, ko je vidno rastel tudi razvoj in blaginja ljudi. »Tudi pokojnine so se v tem obdobju povečale za več kot 20%! Naredil se je red in disciplina v javni upravi-boljša efektivnost, kvaliteta, odzivnost in hitrost opravljene storitve, uporabnikom prijaznejši delovni čas, krajšanje postopkov, … V tistem mandatu so se poenostavili številni postopki ustanavljanja in registracije podjetja, zadeve so romale v skupno točko urejanja vsega potrebnega, davki in prispevki so bili v mejah normalnega in imel si občutek, da se dejansko dela na tem, da se namensko krepi gospodarstvo, da se zaposluje in tako raste tudi blaginja, poraba ter posledično državna blagajna. Skratka to obdobje je zaznamovalo izredno podjetniško prijazno in stimulativno okolje. Takrat so bile odlične osnove za graditev posameznikovih sanj!« je še ocenil omenjeni državljan.
Glede ukrepov za družine, ki jih načrtuje SDS, pa so državljani prepričani, da je vsekakor tudi na finančnem in davčnem področju treba podpreti družine. I.K. je mnenja, da ima SDS za družine idealen program in zagotavlja da »moj glas imate«, državljanka D.B. je prepričana, da je SDS edina stranka, ki dela za ljudi. »Dokazano 2x,« je ob tem zapisala, državljan M.S. pa pravi, da je SDS družinam prijazna stranka in dodaja, »naj bo našim otrokom lažje kot je bilo nam.« Državljanka S.C. pa je ob ukrepih, ki jih v SDS predvidevamo za družine, zapisala, da gre za tako preproste in efektivne rešitve, da ne more verjeti, da se jih ni uporabilo že prej.

Glede obdavčitve plač pa ste državljanke in državljani mnenja, da so te previsoke. Mnogi so prepričani, da je treba davčno razbremeniti delodajalce in podjetnike, obenem pa, da je treba več dati delavcem.

nazaj na vrh