V pariškem predmestju vladajo džihadisti, francoske oblasti pa zaradi strahu pred izgredi ne storijo ničesar

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Ulica v Trappesu Ulica v Trappesu Twitter

V pariškem predmestju Trappes se mestne oblasti te dni spopadajo z nadvse posebnim problemom, saj gre za svojevrstni primer obratne gentrifikacije soseske. Območje, ki je bilo še pred kratkim kategorizirano kot no-go območje, je namreč po novem vališče prihodnjih teroristov. Stanje je tako obupno, da Trappes velja za državico v državi, kjer si niti francoska policija ne upa uveljavljati francoske zakonodaje zaradi strahu pred izgredi. Francoski predsednik Emmanuel Macron pa medtem obljublja reforme.

Za spodleteli poskus kakršnekoli integracije v širšo skupnost naj bi po poročanju Jihad Watcha bila kriva islamska ideologija, ki deli svet na Dar al-islam, dobesedno hiša islama, ter Dar al-harb ali z drugimi besedami hiša vojne. Francija, vključno s preostankom sveta, kjer ne vlada šeriatsko pravo, po tej islamski doktrini spada v hišo vojne, v kateri je treba islam še uveljaviti.

Preberite še: Islamska država v Franciji: Predmestje Pariza postalo gnezdo džihadistov, ki svoje mreže plete mimo francoske oblasti in zakonov
Francoski predsednik Macron počasi spoznava, da se je z islamisti nemogoče normalno pogovarjati. Po tem, ko je v preteklosti branil islam v Franciji, ga zdaj imami zaničujejo in kritizirajo njegove poskuse nadzora. Vodilni predstavnik muslimanov v Franciji Ahmet Ogras je Macrona pozval, “naj se ne vtika v islamsko organizacijo”.

Več o tem si preberite TUKAJ.

nazaj na vrh