Švedska islamska "feministka": Poligamijo je treba sprejeti kot istospolne zakonske zveze Izpostavljeno

Islamolog Suad Mohamed, ki že 32 let živi na Švedskem, pravi, da je poligamijo treba sprejeti kot istospolne zakonske zveze. Islamolog Suad Mohamed, ki že 32 let živi na Švedskem, pravi, da je poligamijo treba sprejeti kot istospolne zakonske zveze.

Švedski časopis Dagens Juridik poroča, da je v državi registriranih najmanj 307 poligamistov. Čeprav je na Švedskem poroka z več kot enim partnerjem nezakonita, ima na stotine priseljencev veljavno poligamno razmerje.

Švedska davčna agencija je registrirala 307 takšnih vrst partnerstev, pri čemer je bilo 152 vključenih moških in 155 žensk. Na Švedskem obstaja približno 38 zakonskih zvez z več kot dvema partnerjema, poroča Dagens Juridik. Po podatkih časopisa je vzrok za povečanje sklenjenih poligamnih zakonskih zvez v priseljevanju migrantov iz muslimanskih držav. Če je zakonska zveza registrirana in veljavna v državi izvora priseljenca, jo bo Švedska sprejela, še pravi časopis.

Islamolog Suad Mohamed, ki že 32 let živi na Švedskem, pravi, da je poligamijo treba sprejeti kot istospolne zakonske zveze. Mohamed, ki sebe opisuje kot feministko, je rekel za časopis SVT: "Vsi muslimani, ki verujejo v Koran in prerokovo pot, vedo, da sme imeti moški več žena."

Mohamedov oče je imel tri žene in ona kot feministka to imenuje »hinavščina«, da bi protestirala proti poligamiji, ker je »popolnoma v redu, da imam ženo in deset ljubic«.

nazaj na vrh