“Osvobajajoče” burke v ospredju londonskega tedna mode

London Modest Fashion Week 2018 London Modest Fashion Week 2018 Twitter

V Londonu v teh dneh poteka London Modest Fashion Week, dogodek v svetu mode, kjer aktivno promovirajo normalizacijo naglavnih prekrival, kakršna sta hidžab in burka. Medtem, ko ženske iz držav, kjer je nošenje naglavnih prekrival predpisano z zakonom, ta prekrivala na protestih množično zažigajo, pa na Zahodu prihaja do vedno večjega posiljevanja javnosti z naglavnimi prekrivali, ki ženske, ki se zakrivajo, označujejo za “skromne” ali “dostojne”.

 

Londonski teden skromne mode je tako dogodek opisal kot “vznemirljivo pridobitev za londonski modni koledar” in “praznik stila ter globalnih kultur”, ki ob koncu tedna poteka na londonski modni brvi. A to še ni vse, na dogodku bosta po poročanju Breitbarta dostopni tudi svetovalnica šeriatskega prava in središče za plačilo zakata – islamskega verskega davka.

Preberite še: Strogi Iran: Ženski, ki je v javnosti s sebe odstranila hidžab, grozi 10 let zapora in 74 udarcev
Dogodek je že drugič zapored organizirala islamska modna hiša Haute Elan. Ustanoviteljica podjetja Romanna Bint-Abubaker je na lanskem tednu skromne mode povedala, da je “najhitreje rastoči globalni potrošnik v tem trenutku muslimanski trg”. Po njenih besedah naj bi bila do leta 2030 tretjina prebivalstva muslimanov.

Več si preberite TUKAJ.

Nova24

nazaj na vrh