Nemški davkoplačevalci financirajo Ahmada z dvema ženama in šestimi otroki

"Nemški" Ahmad je prpraljal s sabo v Nemčijo dve ženi. In dobiva socialno podporo.... "Nemški" Ahmad je prpraljal s sabo v Nemčijo dve ženi. In dobiva socialno podporo.... Vir: Twitter

Dokumentarec o sirski družini, ki ga je predvajala nemška televizija Spiegel, je po Nemčiji sprožila številne polemike. 32-letni Ahmad A. (drugega Ahmada so vsiljevali tudi nam v Sloveniji) s svojima dvema ženama in šestimi otroki živi v nemškem okrožju Pinneberg.

Njegova druga žena je ob poroki z njim, poročila sta se v Siriji, štela komaj trinajst let. Kljub temu, da je v Nemčiji poligamija z zakonom prepovedana, so Ahmadu dovolili v Nemčijo pripeljati tudi drugo ženo in sicer z utemeljitvijo, da je mati štirih. Ahmad polemike, ki se je ob tem sprožila, ne razume (oziroma nemara noče razumeti?), ker je bogat musliman in sledi šerijatskemu pravu, ki dovoljuje poligamijo. Njegova družina se je v Nemčijo leta preselila leta 2015 iz Sirske prestolnice Alep preko Grčije, Francije in Danske. Ahmad je dejal, da si je vedno želel v Nemčijo in za Tv Spiegel povedal naslednje: »Tu je podpora. Dobili smo socialno podporo in hišo, v kateri živimo.« Ahmad je vesel, da je v Nemčiji: »Velik, velika, velika hvala, Mama Merkel! Ona je edina oseba, ki je občutila trpljenje Sircev. Zahvaljujem se tudi Nemcem, čeprav so med njimi tudi rasisti. Toda Nemci so doživeli in so Sircem pokazali veliko sočutja.« Primer Ahmada in njegove družine pa ni edini, ki ej povezan s poligamijo: nemški mediji so poročali o vsaj 34 migrantih, ki so v Nemčijo že uvozili 130 družinskih članov skupaj z drugimi/dodatnimi ženami. Znan je celo primer migranta, ki ima pri sebi štiri žene in kar 23 otrok! Vse to na račun nemških davkoplačevalcev!

nazaj na vrh