Francija: Mobilna aplikacija za varovanje popotnikov pred nasilnimi napadi migrantov in pred tem, da bi zašli v no-go cone

Tako izgleda podzemna železnica v Prizu. Tako izgleda podzemna železnica v Prizu. vir:jihadwatch.org

To ima Evropa od tega, da je nekritično izrekala dobrodošlico vsem in vsakomur v prizadevanju za »raznolikost«. Družba pariškega javnega prevoza RATP je v partnerstvu s tehnološkim podjetjem Parižanom in drugim ponudila mobilno aplikacijo, ki omogoča uporabnikom, ki imajo podobno smer potovanja, da se uskladijo ter srečajo in se tako izognejo možnostim, da bi kot posamezniki postali tarča kriminalcev na javnem transportu.

Situacija je postala namreč že tako grozljiva, da nekateri pariški vozniki metroja na nekaterih postajah zaradi varnostnih razlogov niso več hoteli ustavljati, saj so nekatere postaje zasedli muslimanski migranti. Poročali so, da so nasilni napadi v Franciji dosegli neverjetno številko 777 napadov na dan.

Moj sopotnik

Aplikacija, imenovana "Mon Chaperon" ali My Chaperone, je na voljo od decembra 2016 in omogoča uporabnikom, da se srečajo z drugimi uporabniki, ki potujejo po isti poti. Fabien Boyaval, ustvarjalec aplikacije, je dejal: »Na idejo sem prišel, ko je bil eden od mojih prijateljev napaden na ulici v Montpellierju.« Sicer po vsej Evropi narašča zaskrbljenost zaradi razširjenosti in No Go con, območij brezpravja, kamor si običajni državljani bojijo vstopiti.

Aplikacija z bonitetnim sistemom

Medtem, ko je Raheem Kassam že dokumentiral njihov obstoj in značilnosti teh sosesk v Evropi in Ameriki v svoji knjigi No Go Zones 2017: Kako šeriatsko pravo pride v vašo bližino, pa mnogi šele odkrivajo ta drugi in neprijetni vidik življenja v Evropi. njihov obstoj je nekoliko pozno priznala tudi nemška kanclerka Angela Merkel. No, omenjena aplikacija ima sicer šele okoli 6500 uporabnikov, vendar pa bi ta številka lahko hitro narasla. Spletna stran aplikacije opisuje, kako sistem deluje tako, da se uporabniki med seboj uskladijo na podlagi njihovih odhodnih in ciljnih točk. Aplikacija uporablja tudi bonitetni sistem, s katerim se zagotovi, da se uporabnik uskladi in sreča z zaupanja vrednim sopotnikom.

nazaj na vrh