Domačin v Beli krajini naletel na opuščeno taborišče ilegalcev Izpostavljeno

  • Napisal  Nova24TV.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Opustošenje Opustošenje Nova24TV.si

Domačin iz Bele Krajine je 5. januarja sredi nedostopnega gozda našel opuščen migrantski kamp, obseg ostankov smeti pa ga je šokiral. “Lepo vabljeni vsi zagovorniki teh onesnaževalcev, da pridete pobrat nesnago, ki so jo pustili za sabo,” je zapisal na socialnem omrežju Facebook. “Še Fajonka naj metlo vzame v roke, bo potem manj govoričila bedarije,” pa je v odgovoru izjavil eden izmed komentatorjev.

Da migranti povsem neovirano in v večjem številu prosto ter nezakonito hodijo po slovenskih vaseh in gozdovih, v zadnjem času poročajo predvsem jezni lovci in lastniki zemljišč, ki v gozdovih opažajo opuščene migrantske tabore, v katerih migranti za seboj puščajo pravo razdejanje – za seboj namreč nikoli ne počistijo in lastnikom gozdov puščajo pravo deponijo. Policisti jih pri tem seveda ne ujamejo.

Tokrat poročamo o najdenem opuščenem taborišču, ki ga je našel domačin 5. januarja v bližini vasi Drežnik (Vinica). Po njegovem “migrantsko gnezdo” ni bilo staro, ostanki folij proti podhladitvi in veliko odej pričajo, da so jih rabili to zimo.

 

Celoten članek, z obsežno fotogalerijo, je dostopen tu.

nazaj na vrh