PRAZNIČNO BRANJE: Ostanimo v redu

PRAZNIČNO BRANJE: Ostanimo v redu

Thomas A. Harris, Amy Bjork Harris: OSTANIMO V REDU
Če sem jaz V REDU in če si ti V REDU – zakaj se potem ne počutim V REDU? Avtorja sta raziskala vse tiste ovire, ki nam preprečujejo, da bi se počutili V REDU in predpisujeta posebna orodja, s katerimi jih je mogoče odstraniti.


Knjiga je polna ganljivih anekdot, spretnih analogij ter preizkušenih praktičnih zamisli za razreševanje zapletov, prevzemanje nadzora nad časom, oblikovanje želja, nasvetov, kako obdržati ljudi ob sebi, namesto da jih izgubljamo, ter namigov, kako biti bolj učinkovit starš. Knjiga govori o tem, kako maksimirati dobre občutke in minimalizirati slabe ter zaživeti polno življenje. Informacije v knjigi temeljijo na transakcijah, kakršne po navadi nastanejo v okviru terapevtskega procesa. Avtorja namreč še vedno navdušeno verjameta, da je kljub številnim novim dognanjem in vpogledom v človeško zavest transakcijska analiza še vedno zelo učinkovito orodje za vsakogar, ki želi praktičen vpogled v svoje lastno obnašanje in le-tega spremeniti.

Odlomek iz knjige
Zavedanje in pogum. »Ne pusti, da letalo vodi tebe – ti vodi njega!« Vse, kar manjka, je samo pogum, da naredim tisto, kar znam. In ko to naredim, takrat se počutim pogumno. Tudi v življenju se ne bomo nikoli odlepili od tal, če bomo čakali, da bo pogum sam od sebe priskočil na pomoč. Pozorno in prizadevno se učimo novih reči, potem pa v izbranem trenutku – čeprav nas je včasih na smrt strah – zberemo pogum in skočimo, ker je zadeva zabavna in vznemirljiva. Ker želimo poleteti, kot je želel Jonathan Livingston Galeb.
Veselo in zadovoljno življenje je življenje ne le s pametjo, pač pa tudi z vero, z zaupanjem. Ko enkrat krenemo po poti, pogum pride kar sam. In kako vzpodbuditi pogum, da se naseli v nas? Premagajmo odmaknjenost, bodimo hvaležni, uporabimo domišljijo, verujmo, bodimo pripravljeni in upajmo si leteti. Lepo je, če drug drugemu povemo, kaj nas ohranja na površju. Hvaležnost je naravno zdravilo za zavist, hudo nevarno čustvo, ki nas ropa občutkov lebdenja, videnja, ljubezni in življenja. Ruski pisatelj Aleksander Solženicin je v globinah osame in trpljenja odkril, »da je povsem dovolj že, če ne zmrzneš od mraza in če te žeja in lakota ne razžreta od znotraj. Če se ti ne zlomi hrbtenica, če še lahko hodiš, če lahko pregiblješ roki, če lahko gledaš z obema očesoma in slišiš na obe ušesi – komu bi potem zavidal? In za kaj? Zavist do drugih nas žre navznoter. Pomani si oči in očisti si srce in zahvali se vsem na svetu, ki te imajo radi in jim je zate mar.«

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/prirocniki/osebni-razvoj/ostanimo-v-redu/

Zbirka KNJIGA O LJUBEZNI
Izbor misli, pregovorov in modrosti znanih osebnosti o ljubezni. Na začetku knjige je stran, namenjena osebnemu posvetilu – tako lahko preprosta knjižica postane prisrčno darilo za vašo ljubljeno osebo.

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/drugo/knjiga-o-ljubezni-majhna-knjiga-veliko-modrih-misli/

Tamara Bach: PUNCA Z MARSA
Miriam je stara 15 let.Rada bi bila lepa in pametnaali vsaj drugačnain zanimiva – kot je Laura, ki je nova v njihovem razredu. A je povsem povprečna in niti ne ve, kaj bi v življenju rada počela ...

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/leposlovje/mladinsko/punca-z-marsa/

Sir Arthur Conan Doyle: SHERLOCK HOLMES: VRNITEV I
V zbirki prvič po več kot 70 letih objavljamo kratke zgodbe znamenitega detektiva pod prvotnimi naslovi in v takšnem zaporedju, kot je zgodbe originalno objavljal sam sir A. C. Doyle.

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/leposlovje/scherlock-holmes-vrnitev-i/

Janja Vidmar: MATIC IN BLAŽKA
Blažke v razredu nihče ne mara. Vsem se zdi čudna, ker nosi stare škornje, preveliko bundo in je nekoliko zadržana. Matic kmalu ugotovi, da je sošolka kot vsi njegovi vrstniki …

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/matic-in-blazka/

Anna Casalis: MIŠEK TIP IN RAZGRAJAČI
Novi sošolci v vrtcu, jupi! Ampak »ta veliki« grdo nagajajo mišku Tipu: ustrahujejo ga, da joka, in potem se še on doma grdo obnaša do sestrice ... Nato se pogovori z mamico in vzgojiteljico.

Knjigo lahko naročite tukaj.
http://vseknjige.si/otroske-knjige/misek-tip-in-razgrajaci/

nazaj na vrh